Anasayfa

 Yaşlı Kedim ile Nasıl Bağ Kurabilirim?

Kedi dostlarımız tahmini olarak 12 yaşından itibaren yaşlılık belirtilerini göstermeye başlamaktadır. Bu süreç içerisinde kedi dostlarımızın ve kedi sahiplerinin yaşamlarında genellikle veteriner hekime çok daha fazla sık şekilde gitmek gibi belirgin değişimler yaşanacağı aşikardır. Kedi dostlarımızın davranışlarında ya da alışkanlığında da değişiklikler meydana gelebilir. Yaşlanan kedi dostlarımız çok daha fazla idrara çıkabilir, daha çok su içebilir ya da daha fazla miyavlayabilr. Ayrıca, duyma ya da görme kaybı yaşlanmaya başlayan kedi dostlarımızda çok daha yaygın problemlerden bir tanesi olarak görülebilir. Yaşlı kediler, sevdikleri insanlarla bağ kurmak için ihtiyaç duyarlar. Bunun için, onların ihtiyaçlarına ve isteklerine uygun olarak davranmanız gerekir.

Rahat Bir Alan Oluşturun

Öncelikle, yaşlı kedilerin rahat ve huzurlu bir ortamda yaşamasına yardımcı olunmalıdır. Kendilerine ait bir yuva ve rahat bir yatak sunun. Ayrıca, yaşlı kedilerin sağlık durumlarını düzenli olarak kontrol etmeli ve gerektiğinde tedavi olmalarına yardımcı olunmalıdır. Yaşlı kediler, aktivite düzeyleri azaldığından dolayı fazla hareket etmemeyi tercih edebilirler. Ancak, onları hareketli tutmak için düzenli olarak oyunlar oynayabilir ve onlarla birlikte zaman geçirebilirsiniz. Ayrıca, yaşlı kedilerin günlük beslenme düzenlerine dikkat edilmeli ve enerjilerini korumalarına yardımcı olunmalıdır. Kedilerin sevgisini kazanmak için, onlarla düzenli olarak konuşun, okşayın ve kucaklayın. Yaşlı kedilerle bağ kurmak için, onları anlamak, sevmek ve onların ihtiyaçlarına uygun davranmak önemlidir.

Birbirinize Zaman Tanımanız Çok Önemlidir

Kedi dostlarımız için alan ya da bölge konusu oldukça hassastır. Kedi dostlarımız canları istediğinde yalnız kalabileceği bir alana sahip olmalıdır. Yaşlı kedi dostlarımız için de bu durum geçerlidir. Kedi dostlarımız sizlere geldiğinde onları sevmek, onu zorla oynatmamak ya da kucaklamamak çok önemlidir. Eğer onlar ile etkileşime geçmek isterken kedi dostunuz etkileşim için hazır değilse onlara zaman tanımalısınız. Sahiplenilen yaşlı kedi dostlarımızın çevresine alışması zamanla oluşur. Bu zamanı onlara tanımayı ihmal etmeyiniz. Bu süreci atlattığında ise onlar illa ki sizinle etkileşime girmek için sizin yanınıza gelecektir. Lütfen kedi dostlarımızı zorlamayın. Etkileşime girmek biraz da onların isteği ile olsun. Bu içeriğimizde size yaşlı kedi dostlarımız ile bağ kurmanın yollarından bahsettik. Bizi takip etmeyi unutmayın.


Size daha iyi bir deneyim sunabilmek için internet sitemizde çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi almak için Çerez Politikamızı ve İnternet Sitesi Aydınlatma Metnimizi inceleyebilirsiniz.
X