Anasayfa

 Yavru Kedilerin Beslenmesinde Dikkat Edilecek Noktalar Nelerdir?

Minik yavru kedilerin beslenmesindeki en önemli hususları size sıralamak istedik. Yavru kedi dostlarımız hangi dönemde kuru mama yemeye başlaması gerekir? Gibi soruların cevaplarını vereceğiz. Yavru kedi dostlarımız da tıpkı insan bebeklerinde olduğu gibi bu yavruluk dönemleri son derece kritik derecede önem arz eder. Yavruluk dönemleri onların fiziksel ve bilişsel olarak inanılmaz bir şekilde büyümüş olduğu evre olarak nitelendirilebilir. Bu süreç boyunca kaslar gelişir, dişler büyük ve kemikler güçlenir. Bunun yanında elbette sosyalleşme becerileri de artacaktır. Doğal büyüme hızına adapte olabilmeleri adına yaşamlarının ilerleyen dönemlerinde de konforlu bir hayat sürmeleri için en temel gereksinim olarak değerlendirilir. Yavru kedi dostlarımızın beslenimleri de bu durumla birlikte tüm ihtiyaçları kapsayacak şekilde kapsamlı ve dengeli olmalıdır.

İlk 4 Hafta: Anne Sütünün Önemi

Kedi dostlarımız dünyaya geldiğinden itibaren sonra ilk 4 hafta hatta mümkün ise iki ay boyunca anne sütü ile beslenmesi gerekiyor. Anne sütü onların ihtiyaç duymuş olduğu tüm besinleri harika bir şekilde karşılayacaktır. Bu eksiksiz karşılama ve henüz bağışıklık sisteminin gelişmemesi yavru kedi dostlarımızı anne sütü ile beraber koruyacaktır. Anne sütü içme imkanı olmayan minik dostlarımız ilk iki ay onlara özel olarak üretilmiş süt tozları ile bu zorlu dönemi en iyi şekilde geçirebilirler. Sonrasında ise yıllar boyunca beslenmilerinin temeli olacak kuru maam yemeye başlaması gerekiyor. Adım adım yapılan beslenim değişiklikleri kedi dostlarımızın yeni düzene adapte olmasında önemli rol oynar.

4 ile 6 Hafta Arası: Yeni Başlangıç Dönemi

Yavru kedi dostlarımız bir aylık olduğunda yavaş bir şekilde farklı mamalara karşı ilgi göstermeye başlayacaktır. Bu durumda ise yavru kedi dostlarımızı kuru mama ile yavaş yavaş tanıştırılmasında bir sakınca yoktur. Ancak yavru kedi dostlarımız mama seçiminde yavru kedi gelişim ihtiyaçlarının karşılandığı premium mamalar ile beslenim yapılması son derece önemli rol oynamaktadır. Ayrıca bu dönem içerisinde yavurk edi dostlarımızın enerji ihtiyaçları da son derece yüksektir. 4 ile 8 hafta arasında kuru mamaya geçiş kademeli olarak tamamlanmalıdır.

6 ile 8 Hafta: Artık Yavru Kedi Mamasına Geçiyoruz!

Yavru kedi dostlarımız bu sürede anne sütü ile beslenmeye devam edebilirler. Ya da öğünlerinde yavru kedi süt tozu ile destek olunabilir. Ayrıca artık tamamen kendi kendine yemek yiyip su içebilecek donanıma da fiziklse olarak sahiptir. Bunun yanında 8 haftalık olduğunda yavru kedi dostlarımız mamanın ıslatılmadan verilmeye başlanmasında hiçbir sakınca yoktur. Yavru kedilerin yetişkinlik dönemine en sağlıklı şekilde adım atılması son derece önemli bir durumdur. Bu durumu asla atlamamalısınız. Onların veteriner hekim kontrollerini de lütfen unutmayın.


Size daha iyi bir deneyim sunabilmek için internet sitemizde çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi almak için Çerez Politikamızı ve İnternet Sitesi Aydınlatma Metnimizi inceleyebilirsiniz.
X