Anasayfa

 Yavru ve Yetişkin Kediler Neden Çok Uyur?

Minik patili dostlarımız, mutfak tezgahında, kanepede, yatakta ya da perde arkalarında sürekli olarak sahiplerinin yakınında uyuyabilen canlılardır. Kedi dostlarımızın en gerçekçi ve doğal dinlenme biçiminin uyku olduğunu tüm hayvanseverler bilir. Günlük işlevini gerçekleştirebilmek adına uykuya ihtiyaç duyan minik patili dostlarımız, aktivite ve yaşa bağlı olarak günün 15 ya da 20 saatini uyuyarak ya da dinlenerek geçirmektedir. Biz insanlar ile karşılaştırıldığında kedi dostlarımızın yaklaşık olarak iki kat fazla uyuduğunu söyleyebiliriz. Ancak bu uykuların tamamının derin uyku olmadığını söylemek mümkün. Kısa aralıklar ile tekrarlanan ve hafif uyku olarak görülebilir. Kedi dostlarımız toplam uykusunun üçte biri olarak derin uykuya girmektedir. Toplam uykularının üçte biri olarak derin uykuya giren minik patili dostlarımız genel olarak uyuması endişe kaynağı olmamalıdır. Ancak halen kedi dostlarımız neden çok uyur ve bilmek istiyorsanız bu içeriğimiz okumaya devam edebilirsiniz.

Yavru ya da Yetişkin Kediler Ne Kadar Uyuyor?

Kedi dostlarımız günün 15 saatini uyuyarak geçirir fakat 24 saatlik süre içerisinde 20 saate kadar uyuyabilirler. Gece boyunca halen daha aktif olduğu için gün içinde çok uyumaları ile bilinirler. Minik patili dostlarımız doğal yurtıcı canlılar oldukları için avlarını gece yakalama konusunda usta olarak bilinirler. Kedi dostlarımızın beyinleri ve vücutları bu şekilde gelişmiştir. Evcil olmalarına rağmen kedi dostlarımız halen ataları gibi davranışlar sergileyebilir. Avlandığı andan itibaren fazla enerji sarfederler.

Kediler Neden Bu Kadar Uykuya İhtiyaç Duyar?

Minik patili dostlarımızın niçin bu kadar çok uykuya sahip olduğu tam olarak bilinmiyor. Fakat segilemiş oldukları inanılmaz çevik ve hareketli yapıları adına gerekli enerjiyi depolamaları elbette şart olmaktadır. Bu sebepler doğrultusunda çok uyudukları düşünülüyor. Özellikle yavru ve yaramaz kedi dostlarımız çok aktif olduğunda bu hareketlerinden sonra yorulmaktadır ve direkt olarka uykuya geçmektedirler. Hatta bu yaramaz yavru kediler, yere ve mekan ayrımı yapmadan direkt olarak uykuya dalabilirler. Çoğu yavru kedi sahibi, kedi dostlarımızın bu kadar uyuduğundan şüphe duyabilir. Unutmayın ki kedi dostlarımızın uykuları, ruhsal ve bedensel gelişimleri açısından çok önem arz eder. Eğer yavru bir kedi dostunuz var ise gündüz saatlerinde oyun oynadıktan sonra uyuduğunu görürseniz endişelenmenize gerek yoktur.


Size daha iyi bir deneyim sunabilmek için internet sitemizde çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi almak için Çerez Politikamızı ve İnternet Sitesi Aydınlatma Metnimizi inceleyebilirsiniz.
X