Anasayfa

 York Chocalate Kedi Irkının Genel Özellikleri ve Bakımları Hakkında Bilinmesi Gerekenler

York Chocalate Kedi Irkının Genel Özellikleri ve Bakımları Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Bu kedi ırkı tamamen şans eseri uluslararası kedi cinsleri arasında yer almışlardır. Keçi çiftliği olan Janet Chiefari, çiftliğinin etrafında bulduğu bu kediyi beslemeye başlamıştır. İlerleyen zamanlarda kedinin rengi ve davranışları kendisine has olduğunu fark etmiştir. Uzun bir süre araştırmalar yapar ve sonunda bu kedi türünü herkes tarafından fark edilmesini sağlar. 1989 yılında tam olarak 27 adet York Chocalate kedi türüne sahipti. Uluslararası kuruluşlara başvurarak bu ırkın tanınması gerektiğine kanaat getirmiştir. 1989 yılının Kasım ayında tüm gerekli başvuruları yapıp 1995 yılında resmi olarak yeni bir kedi ırkı olarak tanınmasına yardımcı olur. Bu yeni bir ırk olan York Chocalate katılmış olduğu yarışmalarda birincilik ödülleri almıştır. Çikolata rengi ile görenleri kendisine hayran bırakan bu ırk, mırıldama, miyavlama ve sevecen yapısıyla herkesin gönüllerini fetheder.

Anavatanı Amerika Birleşik Devletleri olan York Chocalate kedisinin karakteristik özellikleri ise, meraklı, bağımsız ve oyuncu olmasıdır. Uzun tüylere sahiptir ve çikolata, siyah renklere sahiptirler. Orta irilikte kedi türleri arasında yer almaktadır.

Sahipleriyle çok iyi bir bağ kuran bu sevimli dostumuz, ev ortamında bakımları oldukça kolaydır. Bütün önceliğini sahibinin davranışlarına göre belirlemektedir. Her ne kadar evde oyun oynamayı sevmiş olsa da arada dışarı çıkmaya çok sevinirler. Kendisini herkese sevdirebilecek bir karaktere sahiptir. Çocuklara her zaman oldukça nazik ve sıcakkanlı yaklaşmaktadır. Oyun oynamaktan aşırı derecede zevk alırlar. Çok meraklıdırlar. Evde ki bireylerin her biri ayrı ayrı odalarda olmuş olsalar bile bütün odaları gezip herkesle vakit geçirirler. Mırıldamaları onlar için adeta şarkı söylemek gibidir. Sahibi onunla ilgilendiği zaman daha fazla mırıldar.

York Chocalate Kedi Irkının Bakımı Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Uzun ve sık tüylere sahip olan York Chocalate kedisini haftada 2 defa taranması gerekmektedir. Bu uygulama onlar için keyifli bir aktivite yerine geçmektedir. Tüylerinin bakımlarını aksatmadığımız sürece tüy dökümleri minimum seviyeye inmiş olacaktır. Çok titiz hayvanlardır. Mama ve su kapları düzenli olarak temizlenmesi gerekmektedir. Kaslı ve atletik bir yapıya sahiplerdir. Tüyleri sayesinde soğuk havalara karşı oldukça dayanıklıdırlar. Ortalama yaşama süreleri ise 15 yıl kadardır. Fakat iyi bakılması takdirde bu süre biraz daha uzamış olacaktır.


Size daha iyi bir deneyim sunabilmek için internet sitemizde çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi almak için Çerez Politikamızı ve İnternet Sitesi Aydınlatma Metnimizi inceleyebilirsiniz.
X