Anasayfa

 American Curl Cinsi Kedi Özellikleri ve Bakımı

American Curl cinsi kedi dostlarımız, Amerika ülkesinin California eyaletinde yaşayan Ruga - Joe çifti tarafından bulunmuştur. Shulamit ismini vermiş oldukları kedi yavrularının ikisinin kulaklarının diğer kedilere oranla daha farklı olduğunu görmüştür. Bu yavruların kulakları diğerlerine göre geriye doğru kıvrık şekildedir. Tüylerine gelecek olursak düz ve uzun şekildedir. Bu iki yavrunun diğerlerinden büyük farkı olmasından dolayı yeni bir ırk ortaya çıkmıştır. Araştırmalar yapılmış ve bunun sonucunda ise mutasyon sonucunda bu ırkın doğduğu belirlenmiş. American Curl cinsi kedi dostlarımız safkan ırk olarak kabul edilmesi ise 1986 yılında belirlendi. Kedi cinsleri arasına girmesi 1993 yılınu buldu. Günümüzde Amerika'nın en ünlü kedi cinsleri arasında yerini korumaktadır.

American Curl Cinsi Kedi Özellikleri Nelerdir?

Onlara bakan kişilere son derece bağlı, dost canlısı, hızlı bağ kurabilen, sevgi dolu ve uysal bir kedi türü olan American Curl cinsi kedi dostlarımız insanlar ile bir arada olmayı ve yaşamayı çok sever. Miyavlamayı pek sevmeyen bu ırk, diğer kedi ırklarına göre son derece sessizdir. Yabancılık çekmediği bilinmektedir. İnsanların yanlarında oturup sakin bir şekilde uyumayı çok severler. İletişim kurmayı dokunarak yapmayı tercih edebilirler. Henüz yavru iken olduğu gibi yetişkinlik zamanında da American Curl cinsi kedi dostlarımız sakinliklerini korur. Tiz ve alçak bir miyavlama şekli vardır. Son derece zeki bir kedi ırkıdır. Dikkatini onlara bakan kişiden ayırmazlar. Oyun oynamayı, ortamda kimse yoksa kendi oyuncakları ile oynamayı çok sever.

İsteklerini en masum şekilde gösterirler. Tam bir aile kedisi olmayı başarmış olan American Curl cinsi kedi dostlarımız kedi sahiplenmek isteyen aileler için çok uygundur. Teması sevseler de çok sevilmek onlar için pek iyi bir şey değildir. Kucağınızda ya da yanınızda kıvrılmak onlar için yetecektir. Bir koltuğa oturduğunuz an yanınıza gelmekten çok hoşlanacaktır. Keskin zekalarını asla hafife almamalısınız. Kapalı kapıları dahi açabilecek yeteneklere sahip olabilirler. Evinize yeni gelmiş bir misafiri çok iyi ağırlayabilir. Erkek ve dişi türleri birbirine benzerdir. Sosyal bir kedidir ve uzun süre yalnız bırakmamalısınız.

American Curl Cinsi Kedi Bakımı

Uzun tüylü olan American Curl cinsi kedi dostlarımızın haftalık olarak taranmasına son derece özen göstermelisiniz. Kısa ve kıvırcık tüyleri birbirine karışacağı için haftada en az 2 kez onları taramalısınız. Kulakları nemli bir bezle nazik bir şekilde temizleyerek kirden arındırabilirsiniz. Veteriner rutin kontrollerini asla unutmamalısınız.


Size daha iyi bir deneyim sunabilmek için internet sitemizde çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi almak için Çerez Politikamızı ve İnternet Sitesi Aydınlatma Metnimizi inceleyebilirsiniz.
X