Anasayfa

 Annesini Kaybetmiş Yavru Kedi Bakımı Nasıl Yapılmalıdır?

Henüz yeni doğmuş minik kedi dostlarımız, kendilerine bakma konusunda diğer canlılara göre çok daha yetersizdir. Bu sebep ile bir süre boyunca anneleri tarafından bakıma ihtiyaç duyabilirler. Özellikle de anne sütü, yavru kedi dostlarımızın büyüyebilmesi ve sağlıkları açısından çok önem arz eder. Ayrıca annenin hamilelik ve emzirme sürecinde iyi beslenebilmesi, genel sağlık durumlarının iyi olabilmesi ve doğum sonrası yavru kedi dostlarımızın bakımlarını iyi yapabilmesi minik dostlarımızın sağlığı için çok önemli bir rol oynar.

İlk birkaç gün içinde gelen anne sütü, içerisinde bulunan colostrum ya da ilk süt olarak isimlendirilir. İlk süt protein açısından oldukça zengindir. Ayrıca yavru kedi dostlarımızın bağışıklık sistemi için de kilit rol oynar. Yavru kedi dostlarımızın bağışıklık sistemlerinin güçlü olabilmesi adına hastalıklardan da korunabilmesi nedeniyle bu sütten çok kez faydalanması önemlidir.

Anne kedilerin, yavru kedi dostlarımıza bakamayacak durumda olması olasıdır. Ancak yavru minik kedilerin hayatta kalabilmesi adına gerekli olan ihtiyaçların başka şekilde giderilmesi gerekmektedir. Bunun yanında yavru kedi dostlarımızın doğru sıcaklıkta tutulduğundan çok emin olunması gereklidir. Tuvalet, beslenme, sosyal uyarım ve temizlenme gibi diğer hayati ihtiyaçların da özenle giderilebilmesi adına hayat koşulları çok önemlidir. Annesini kaybeden yavru kedi dostlarımız detaylı ve dikkatli bakım ile oldukça sağlıklı şekilde yetişkinliğe ulaşmaktadır.

Yavru Kediler Dostlarımızın Bakımında Dikkat Edilmesi Gereken Noktalar Nelerdir?

Yavru kedi dostlarımızın sğalıklı ve konforlu şekilde büyüyebilmesi adına yapılması gerekenler arasında öncelikle günlük düzenlerinin kayıt altına alınması işlemi bulunur. Bu şekilde yetersiz gelişim ile ilgili ortaya çıkacak sorunlar önceden kolay ve hızlı bir şekilde fark edilebilir. Ayrıca yavru kedi dostlarımızın kilo takibi de önem arz eder.

Yavru kedi dostlarımızın gözlerinin ne zaman açıldığı ile ilgili dişlerinin ne zaman çıktığı gibi durumlar mama miktarı ve tuvalet kayıtlatlarını tutmak minik dostlarımızın gelişimi için başarılı şekilde takip edilmesini sağlar. Ayrıca bu sırada kayıtların karışmaması için yavru kedi dostlarımızın birbirinden ayırmak önemlidir. 

Kilo Takibini İyi Yapmalısınız

Minik kedi dostlarımızın her birinin kilo takibi yapılması gelişiminin izlenmesi açısından çok önem arz eder. Yavru kedi dostlarımızın hayatlarının ilk döneminde her gün ya da ilk iki günde bir tartılması gerekiyor.


Size daha iyi bir deneyim sunabilmek için internet sitemizde çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi almak için Çerez Politikamızı ve İnternet Sitesi Aydınlatma Metnimizi inceleyebilirsiniz.
X