Anasayfa

 Briad Köpek Irkı Özellikleri ve Bakımı

Briad Köpek Irkı Özellikleri ve Bakımı         

Kökenleri çok eskiye bağlı olan Briad Köpekler, Beauceron ve Barbet cinslerinin melezlenmesi sonucu ortaya çıkmıştır. Briad Köpeklerin en belirgin özellikleri ise gözlerini tamamen kapatan tüylerinin olmasıdır. İsmi Fransa’nın Brie bölgesinden almıştır. Bu ırk tam bir koruma köpeği özelliği taşımaktadır. Fransız çoban köpeği olarak da bilinmektedir. Görünüşleriyle diğer köpeklerden farklıdırlar. Görünüşleri gibi karakter bakımından da diğer köpeklere göre oldukça farklıdırlar. Sahiplerine oldukça bağlıdırlar. Çok cesur davranırlar, canları pahasına sahiplerini korurlar. Üstün zekalıdırlar. Bu sayede eğitimleri çok kolaydır. Fransa’da hala hala rama kurtarma köpeği, rehber köpeği ve ordu, polis köpeği gibi zorlu görevlerde başroldür.

Briad Köpek Irkı Genel Özellikleri

Anavatnaları Fransa’dır. İri köpek ırkları arasında yer almaktadır. Boyları erkek Briad Köpeklerde 68-70 santimetre iken dişi Briad Köpeklerde ise 64-64 santimetre kadardır. Ağırlıkları ise erkek ve dişilerde 35 kilogram kadardır. Tüyleri sık ve uzundur. Bu sayede soğuk havalarda dayanıklıdırlar. Renkleri siyah, kahverengi ve krem tonlarındadır. Bekçi, koruma köpeği görevlerini üstlenmektedirler. Egzersiz ihtiyaçları oldukça yüksektir. Apartman dairelerinde bakılması uygun değildir. Çok zekidirler. Mükemmel seviyede zekaya, hafızaya sahiptirler. Çok inatçılardır. Oyun oynamaya bayılırlar. Sahiplerine çok bağlıdırlar. Çok cesur bir yapıya sahiptirler. Yabancılara karşı çok temkinlidir. Kulakları çok keskindir. Ufak bir seste bile hemen hür dikkat sesin geldiği yere bakınır. Ortalama yaşama süreleri 10-12 yıl arasındadır.

Briad Köpek Irkı Bakımı

 Bakımının en zor yönü tüyleridir. Uzun ve sık bir tüylere sahip olmalarından dolayı 2 günde bir taranması gerekmektedir. Taranmaması durumunda tüyleri sertleşip düğüm olacaktır. Bu da deri hastalıklarına yol açacaktır. Tüylerinin taranması Briad Köpeklerini rahatsız etmez memnuniyetle izin vereceklerdir. Bu ırklar takdir edilmeye bayılırlar. Onlar için ödül mamaları ve ödül kemikleri vermek onları oldukça mutlu eder. Çok zeki hayvanlardır. Zekaları sayesinde karmaşık oyunları rahatça öğrenebilirler. Lider bir yapıya sahiptirler. İnatçı oldukları zaman hiçbir şekilde istenilenleri yerine getirmez aksine liderlik içgüdüleri sayesinde onlar sahiplerini yönetmeye başlarlar. Geniş alanlarda koşup oynamaya bayılırlar. Kapalı alanları sevmezler. Tek kalmaktan da hoşlanmazlar. O yüzden sahiplerinin yanından ayrılmazlar.


Size daha iyi bir deneyim sunabilmek için internet sitemizde çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi almak için Çerez Politikamızı ve İnternet Sitesi Aydınlatma Metnimizi inceleyebilirsiniz.
X