Anasayfa

 British Shorthair Cinsi Kedi Özellikleri ve Bakımı

Belki de dünyanın en çok tanınan kedi ırkından bahsedeceğiz. Özellikle ülkemizde birçok hayvansever tarafından çok sevilen bu ırkın birçok özelliğinden bahsedeceğiz. Adını çokça duyduğumuz ve hayranlıkla baktığımız kedi ırkı: British Shorthair! Ataları avcı bir mizaca sahip olmuş olsa bugün yalnızca ona sunduğunuz mamaları avlıyor. Bu güzeller güzeli ırkın kökeni çok eski tarihlere kadar uzanmaktadır. Ayrıca, British Shorthair cinsi kedi dostlarımız birçok ırkın da genini taşımaktadır.

British Shorthair cinsi kedileri tanımlayabilmek adına bazı kelimeler yeterli gelecektir. Onlar sessiz, sadık, bağımsız ve uyumlu yönleri ile öne çıkar. Gırlama sesini çıkarmaktan pek hoşlanır. British Shorthair cinsi kedi dostlarımız daima peşinizde dolaşır ve sizinle oda oda dolaşıp keyifle takip etmekten kendini alamayabilir. Bu güzel dostlarımız göstemriş olduğu sevginin karşılığında kucağa alınmaktan hoşlanır. Tam bir kucak kedisidir. Ayak ucunda kıvrılmayı ve dinlenirken yanınızda olmaktan çok hoşlanacaktır.

British Shorthair Cinsi Kedi Karakter Özellikleri

Hiperaktif bir kedi arıyorsanız British Shorthair cinsi kedi dostlarımız pek de size göre değildir. Bu patili dostlarımız neredeyse hiç ayaklatında dolaşmaz. Uysal ve sakin bir kedi olması ile bilinir. Fakat şu unutulmamalıdır ki British Shorthair ırkı gayet özgünvenli ve aktiviteyi seven canlılardır. Eğer ev içerisinde pek dolanmayan ve evi dağıtmayacak kedi dostu arıyorsanız British Shorthair tam size göredir.

Bu kedi dostlarımızın iyi bir ev arkadaşı olduğunu unutmamalısınız. Ayrıca, sevecen fakat sahiplerine iyice yapışmış bir halde değillerdir. British Shorthair cinsi kedi dostlarımız oyun oynamaya bayılır fakat aşırı aktif olmamaktadır. Apartman dairesinde kolaylıkla besleyebileceğiniz bu tür, sadakatlerini tüm aile üyelerine göstermeyi sever.

British Shorthair Cinsi Kedi Bakımı

British Shorthair cinsi kedi dostlarımızın mamasını dikkatle seçmelisiniz. Bu kedi dostlarımız tıpkı insanlar gibi hoşlanmadığı mamaları vardır. Bu sebeple doğru mama tercihi çok önemlidir. Etobur olan British Shorthair cinsi kedi dostlarımızın kısa olsa da tüyleri çok sıktır. Bu sebeple elbette haftada bir kez fırçalamalısınız. Ayrıca fazla tüy dökmemesi sebebi ile çok ideal bir ev arkadaşı olarak görülür. British Shorthair cinsi kedi dostlarımız kolay bakımı olan bir kedidir. Rutin veteriner kontrollerini asla unutmamalısınız ve tırnaklarını düzenli şekilde kesmelisiniz. 


Size daha iyi bir deneyim sunabilmek için internet sitemizde çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi almak için Çerez Politikamızı ve İnternet Sitesi Aydınlatma Metnimizi inceleyebilirsiniz.
X