Anasayfa

 British Shorthair Cinsi Kedinize Nasıl Mama Seçmelisiniz?

Bu kedi cinsinin ülkemizde ve dünyada en fazla tercih edilmesinin ve isminin bilinmesinin sebebi son derece uysal ve sahiplerine bağlı olmalıdır. Bakımlarının zorluk istememesi ve kısa tüy yapısına sahip olmaları ise evde bakımlarının kolay olmasını sağlamaktadır. Ancak bu dostlarımızın beslenmesinde ve bakımında dikkat etmeniz bazı detaylara dikkat etmeniz onların çok daha sağlıklı ve dış görünüş açısından göz alıcı olmalarına destek verecektir.

Evcil dostlarımıza ne kadar içeriği zengin ve onların günlük ihtiyaçlarına uygun besin değerlerine sahip kedi mamaları sunarsak, sağlık sorunlarına karşı güçlü kalmaları ve konforlu bir yaşam sürebilmelerinin kapılarını aralamış olacağız. British Shorthair cinsi bir kediye sahipseniz ve mama seçimi konusunda aklınız karışıyor ise bu yazımızda dikkat etmeniz gerekenler ve aradığınız cevaplara ulaşacaksınız.

Bir kedinin sorunsuz ve sağlıklı bir yaşam sürebilmesi için dikkat edilmesi 3 temel husus bulunmaktadır. Düzenli veteriner kontrolleri, günlük rutin egzersiz ve hareketler bunun yanında her canlıda olduğu gibi düzgün ve kaliteli beslenme. British Shorthair kediler diğer kedilere nazaran mama konusunda çok daha seçici ve beslenme kalitesiyle yaşam kalitesi paralellik gösteren ırklardır.

Eğer bu ırk bir kedi ile dostluk yapıyorsanız karşılaşabileceğiniz en büyük sorunlardan birisi kilo problemidir. Obeziteye fazlasıyla yatkın olmaları nedeniyle ögün miktarları düzgün ayarlanmalıdır. Kedinizin yaşam evrelerinde seçeceğiniz mama tipini de göz ardı etmemelisiniz. Yavru kedilerin gelişim sürecinde çok daha fazla protein ve kaloriye ihtiyacı olduğundan yavru kedi maması, yetişkinlik çağında yetişkin kedi maması ve eğer daha sonra kısırlaştırılmasına karar verdiyseniz ona uygun mama seçimi yapmanız gerekmektedir. Kedilerin yaşam evreleri tıpkı bizler gibi farklı ihtiyaçları ortaya çıkarır ve kedinizin mama seçimi konusunda ırksal ihtiyaçları kadar yaşam döngüsünü de dikkate almalısınız.

Yavru British Shorthair Kediler

Bu dönem yavruların ileride çok daha sağlıklı yaşam sürebilmesi ve sağlık sorunlarına karşı güçlü durabilmesi için kaliteli protein içeriklerine ve ihtiyacı olan vitamin, mineral ve kalsiyumlara ulaşarak güçlü bir yapı inşa etmesini sağlamamız gereken dönemdir. Yediği mama tanelerinin yapısı diş ve çene sağlığını etkilemesi bile aslında ufacık detayların bile onlara yavru kedi maması seçiminde bizlere ne kadar büyük bir rol düştüğünün göstergesidir.

Yetişkin British Shorhair Kediler

Kas kütlelerinin korunması ve bunun yanına ağız kokusu, diş sağlığının korunması, ırksal ihtiyaçlarının giderilmesi için onlar için özel olarak formüle edilmiş British Shorthair yetişkin kedi mamaları ya da gerekli besin değerlerine sahip gerçekçi ve yeterli besin değerlerine sahip kedi mamalarına ulaşmanız gerekmektedir. Üzerinde premium, özel, pro tarzı paket aldatmacalarına kanmadan etiket okuma alışkanlığı edinmeniz önemlidir. Özellikle yetişkin ve kısırlaştırılmış kediler özelinde öğün düzenini rutin bir saat sıklığına çekmeli, günlük egzersiz ve oyunlarla kilo alımının önüne geçmelisiniz.


Size daha iyi bir deneyim sunabilmek için internet sitemizde çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi almak için Çerez Politikamızı ve İnternet Sitesi Aydınlatma Metnimizi inceleyebilirsiniz.
X