Anasayfa

 Kediler Sahiplerinin Üzüldüğünü Anlar mı?

Kedi dostlarımız bizi anlar mı sorusunu oldukça sık duyuyoruz. Dünya üzerinde her canlının farklı özelliklere sahip olduğunu ve yalnız olmadığımızı bildiğimiz içim aklımızda yer edinmiş soru işaretleri oldukça fazladır. Bunlardan bazıları ise minik kedi dostlarımıza aittir. Kedi dostlarımız gibi insan duygularına karşı duyarlı olan canlıların biz insanoğlunu anlayıp anlamadığını bilmek istiyoruz. Örnek olarak kediler onlara bakan kişilerin üzüldüğünü anlar mı diye sorar dururuz kendimize. Maalesef ki bu soruya net olarak cevap veremeyiz. Bugün sizler için kedilerin sahiplerinin duygularını anlayıp anlamadığı hakkında fikirler edinmeye çalışacağız. Yazımızı dikkatle okuyarak detaylı bilgiye ulaşabilmektesiniz.

Kediler Sahiplerini Anlıyor mu?

Kedi dostlarımız genelde insanoğluna karşı mesafeli canlılardır. Bu sebeple, sokak kedileri genelde yanımızdan geçip gider ve suratımıza bile bakmazlar. Yanınıza gelmesi için evcilleşmiş olması gerekebilir. Sokaktaki kedi dostlarımızın ne hissettiğini anlamak pek kolay olmasa da evde bulunan kedi dostlarımızın davranışlarından ipuçları yakalayabilmekteyiz.

Kediler sahiplerini konuşmalarından anlayabilir demek isterdik ancak durum bu değil. Kediler konuşulanları anlayamazlar. Yalnızca ismini öğrenebilir ve buna göre "hayır " ya da "evet" gibi ona doğru olan ya da yanlış olan şekilde kullandığımız kelimelere göre anlam çıkarabilirler. Bu anlayış üzerine de sesiminizin yükselmesi ile mimik ve jestlerimize bakarlar. Bazen yanlış bazen ise doğru anlayabilirler. Bunun sonucunda ise doğru anlayıp anlamadığını küçük de olsa bir ihtimal öğrenebiliriz. Örnek verecek olursa, hayır dediğimiz zaman bizlere sinirlenmiş ise ona kızdığımızı anlamış olabilir. Bazen onlara kızmak istemesek de kendilerine zarar verecek hareket ya da davranış sergilememeleri için uyarıda bulunmak isteriz.

Kedi dostlarımız sahiplerini algıları sayesinde anlamaktadır. Bu sebeple onların ne anladığını bilmek kolay değildir. Genelde bir şeyler anlamış olsalar da tepkisiz kaldıklarını düşünüyoruz. Oysa kulaklarını kaldırmaları, konuşur gibi ses çıkarmaları ya da kuyruk sallamaları ile onlar da bizlere bir şeyler anlatmak isteyebilir. 

Kısaca kedi dostlarımız sahiplerini yapılan eylem, ses ya da jest mimiklerine bakarak kendi algılarını harekete geçirmek istedikten sonra anlarlar.

Kediler Onlara Bakan Kişilerin Üzüldüğünü Anlar mı?

Yapılan araştırmalar sonucu kedi dostlarımızın onlara bakan kişilerin hislerine karşı duyarlı olduğu söyleniyor. Bu hisler genelde üzüntü gibi duygular yer alıyor. Bunu anlamaş için kedi dostunuzun yanında ağlıyor gibi yapabilirsiniz. Bir anda durum ne yaptığınızı anlamaya çalışacak ve surat ifadenizi titizlikle inceliyor olacaktır. Bu davranış sayesinde algılar harekete geçer. Sonuç olarak bu sayede üzüldüğünüzü hemen anlar.

Kedi dostlarımız duygusal zekaya sahip değillerdir. Bu sebeple sahiplerinin endişeli ya da üzgün olduğunu birkaç şekilde anlayabilmektedirler. Ardından kucağınıza gelip sarılmaya çalışabilirler. Aslında birçok kedi dostumuz sarılmayı pek de sevmez. Bu davranış olumsuz duyguları uzaklaştırmak için yapılan bir çabadır.

Sizlere bu yazımızda kediler sahiplerinin üzüldüğünü anlar mı sorusunun cevabını vermeye çalıştık. Bizi takip etmeyi unutmayınız...


Size daha iyi bir deneyim sunabilmek için internet sitemizde çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi almak için Çerez Politikamızı ve İnternet Sitesi Aydınlatma Metnimizi inceleyebilirsiniz.
X