Anasayfa

 Airedale Terrier Cinsi Köpek Özellikleri ve Bakımı

Orta boy köpek türlerinden olan Airedale Terrier cinsi köpek dostlarımız oldukça atletik ve hareketli yapıları ile bilinmektedir. Bunun yanında sürekli oyun oynamak ve koşup zıplamak ister. Hiç bitmeyecek olan enerjileri sayesinde yorulmanın anlamını tam olarak bilmediklerini düşünüyoruz. Sakin bir köpek dostunuz olmasını istiyorsanız Airedale Terrier cinsi köpek dostlarımızı sahiplenmemenizi öneriyoruz. Bunun yanında sürekli olarak dışarıda egzersiz yapması gereken bir dostumuz olması sebebiyle vaktiniz kısıtlı ise lütfen bu köpek dostlarımızı sahiplenmeyin. Genelde yabancı kişilerle, diğer evcil hayvanlarla ve çocuklar ile anlaşması olası bir köpek türüdür. Samimi ve cana yakın bir köpek türüdür. Bu köpek türü bazen Sakallı Terrier olarak da biliniyor. Airedale Terrier cinsi köpek dostlarımız iyi bir bakım ve yaşam koşullarına bağlı olmak ile beraber 10 ile 13 yıl boyunca yaşamını sürdürebilir.

Airedale Terrier Cinsi Köpek Karakter Özellikleri

Airedale Terrier cinsi köpek dostlarımız bir şeyi hızlıca öğrenebilen çok çabuk anlayabilen zeki bir köpek türüdür. Çocuklar ile ve yabancı insanlar ile anlaşmada sorun yaşamayabilirler. Oldukça sadık köpek türlerinden birisidir. Onlara bakan kişiler ile ve aile üyeleri ile oyun oynamaktan çok keyif alırlar. Bu sebeple ailesinden birisine zarar gelmesinden hiç hoşlanmazlar ve buna asla izin vermezler. Airedale Terrier cinsi köpek dostlarımız yalnız kalmaya uygun değildir. Çok hızlı bir şekilde sıkılır ve yalnız kaldığında etrafa zarar verme potansiyeline sahiptir. Ayrıca sürekli olarak aynı şeyi yapmaktan ve aynı oyuncaklar oyunlar oynamaktan çabuk sıkılabilirler. Sıkılmamaları için onlar ile interaktif oyunlar oynamanız ya da oyuncak çeşitliliği sunmanız gerekiyor. Doğal içgüdüleri sebebi ile avlanmak, toprak üzerinde oynamak ve kazmayı çok severler. Bu sebeple eğer apartman dairesinde bakacaksanız günlük olarak dışarı çıkarmanız şarttır.

Airedale Terrier Cinsi Köpek Bakımı

Airedale Terrier cinsi köpek dostlarımızın bakımları çok zor değildir. Orta uzunlukta olan tüyleri biraz dalgalıdır. Bu sebeple düzenli olarak taranması gerekiyor. Her gün ya da gün aşırı olarak Airedale Terrier cinsi köpek dostlarımızı taramanız yeterli olacaktır. Bu köpeklerin zor olması mümkün olan bir konu var ise o da Airedale Terrier cinsi köpek dostlarımızın çok enerjik olmalarıdır. Sürekli oyunlar oynamak isteyecekler ve hareket etmek onlar için kaçınılmaz bir hal alacaktır.

Sizlere bu içeriğimizde Airedale Terrier cinsi köpek dostlarımız hakkında bilgiler verdik. Bizi takip etmeyi unutmayın.


Size daha iyi bir deneyim sunabilmek için internet sitemizde çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi almak için Çerez Politikamızı ve İnternet Sitesi Aydınlatma Metnimizi inceleyebilirsiniz.
X