Anasayfa

 Kediler Neden Kokuyor? Kedilerde Kokma Sebepleri

Eğer sizler de "yavru kedim kokuyor" ya da "kedimden garip bir koku geliyor" gibi çok sık sözler tekrar ediyorsanız doğru içeriği okuyorsunuz demektir. Aslında bu tip söylemlere pek sık rastlanmaz. Asıl sebebi ise kedi dostlarımız kendilerini temizleyen ve bu konuda çok temiz varlıklardır. Kedi dostlarımızda koku sorunu hissedilmeye başlandığı ilk andan itibaren tedbirli olunması çok önemlidir. Genelde çok basit yöntemler ile önlem alınsa da kedi dostlarımızdaki kötü koku bazı sağlık sorunlarına da sebep olabilir. Kedinizin kötü kokmasının birçok nedeni olabilir. Bazı nedenler basit bir şekilde düzeltilirken, diğerleri daha ciddi sorunların habercisi olabilir. Bu nedenle, kedinizin neden koktuğunu belirlemek için veterinerinize danışmanız önemlidir.

Kedim Kokuyor. Sebebi Ne Olabilir?

Kedinizin niçin koktuğunu bulabilmek için en iyi yol kokunun kaynağını belirleyebilmektedir. KEdi dostlarımızın başı mı, gövdesi mi yoksa rektal bölgesi mi kokuyor bunu ayırt etmeniz önemlidir. Kokunun ana kaynağını bulduğunuz zaman genel bir gözlem yapabilmeniz mümkündür. Kedi dostlarımızın kokmalarına sebep olabilecek bir kir bulursanız temizleyerek sorunu direkt olarak çözmeniz mümkündür. Bariz bir koku bulup bu kokunun ana kaynağını bulamazsanız da kesinlikle bir veteriner hekime danışmanız çok önemlidir. Bu gibi durumlarda internette yer alan içeriklerin tamamen bilgilendirme amacıyla yazıldığını ve veteriner hekiminizin en iyi teşhis ve tedavi yöntemini uygulayacağını unutmamalısınız. 

Kedilerde Ağız Kokusu

Kedi dostlarımızın normalde ağızları pek kokmamaktadır. Ancak birçok değişken ağız kokusunun oluşmasını tetikleyebilmektedir. Diş hastalıkları kedi dostlarımızda ağız içerisinde yoğunlaşan ve genel bi koku hissedilmesine yol açan çok yaygın bir sebeptir. Plak ve tartar gibi durumların birikmesi ile dişetinin iltihaplanması koku ya da diş kaybına sebep olabilir.

Kedilerde Cilt Kokusu

Kedi dostlarımızda ana koku kaynağı olan bir diğeri ise cilttir. Cilt alerjileri, kanser, parazit ya da bağışıklık sistemi bozukluğu gibi altta yatacak birçok neden sonucunda oluşabilmektedir. Bakteriyel enfeksiyonlar çürük gibi koku yayar.

Özellikle, minik patili dostlarımızın genel sağlığına dikkat etmek önemlidir. Kedinizi düzenli olarak veteriner kontrolüne götürerek sağlıklı bir diyetle besleyerek, enfeksiyonlardan ve diğer sağlık sorunlarından kaçınabilirsiniz. 


Size daha iyi bir deneyim sunabilmek için internet sitemizde çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi almak için Çerez Politikamızı ve İnternet Sitesi Aydınlatma Metnimizi inceleyebilirsiniz.
X