Anasayfa

 Cane Corso Cinsi Köpek Özellikleri ve Bakımı

Cane Corso cinsi köpek dostlarımız onlara bakan kişilere karşı son derece uysaldır. Ayrıca çocuklar ile çok iyi anlaşabilen köpek dostlarımızdan birisidir. Oldukça sakin ve sosyal bir ırk olması için sosyalleştirme eğitimi alması gerekiyor. Çevresi içerisindeki tüm canlıları sosyalleşmedikleri sürece tehdit edebilirler. Bu tip büyük köpek dostlarımızı yönetemeyecek kişiler onları sahiplenmemelilier. Cane Corso cinsi köpek dostlarımız son derece zeki türlerden biridir. Bu zekiliğini tamamen otoriter doğası ve sağlam liderlik ile birlikte birleştirir ve onlara bakan kişilere nasıl hakim olabileceğini görmesi de kolaydır. Bu konuda ne kadar ileri gidebileceğini test edebilmek adına sizi ara ara teste sokacaktır. Cane Corso cinsi köpek dostlarımızı yavruyken aldığınızda kuralların ne olduğunu hızlı bir biçimde öğretmelisiniz. Ayrıca bu kurallara hane halkının da uyması gerektiğini unutmamalısınız. Köpek ödülleri vermeden önce Cane Corso cinsi köpek dostlarımıza "otur", "kalk" gibi komutlar vermeyi unutmamalısınız. Cane Corso cinsik öpekler sahiplerini memnun etmek isteyecektir bu sebeple oldukça zekidir. Ev içerisinde baskın karakter olmaktan hoşlanmaktadır. Bu sebeple erken yaşta eğitilebiliyor oluşları çok önem arz eder.

Cane Corso Cinsi Köpek Karakter Özellikleri

Eğitilmedi sürece Cane Corso cinsi köpek dostlarımız tüm hane halkı üzerinde egemenliğini korumak isteyecektir. Cane Corso cinsi köpeklerin bu zekilikleri baskın karakterlerine düşkün olması sebebi ile eğitim gerçekten şarttır. Cane Corso cinsi köpek dostlarımız yurt dışında ise polis teşkilatlarında kullanılmaktadır. Eğer kendinize eğitim konusunda güveniyorsanız önce temel itaatları köpek dostlarımıza öğretmeniz gerekmektedir. 

Cane Corso Cinsi Köpek Bakımı

İri ve kaslı yapıları sebebi ile bol müktarda günlük olarak fiziksel aktiviteye ihtiyaç duyan bu köpek dostlarımız her gün tempolü yürüyüş ile en az iki kilometre sabah ve akşam olmak üzere yürütmelisiniz. Eğer günlük aktiviteyi sevmiyorsanız Cane Corso cinsi köpek dostlarımızı sahiplenmemenizi öneriyoruz. Büyük bir köpeğe sahip olmak ile beraber bakımları zor olabilir. Cane Corso cinsi köpek dostlarımız fiziksel aktivitenin yanı sıra tırnak bakımlarına da çok dikkat etmelisiniz. Ayrıca rutin veteriner kontrollerini asla aksatmamalısınız. Onlara bol bol sevgi vererek en güzel şekilde dostluğunuzu sürdürebilirsiniz.

Sizlere bu içeriğimizde Cane Corso cinsi köpekler hakkında bilgiler verdik. Bizi takip etmeyi unutmayın.


Size daha iyi bir deneyim sunabilmek için internet sitemizde çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi almak için Çerez Politikamızı ve İnternet Sitesi Aydınlatma Metnimizi inceleyebilirsiniz.
X