Anasayfa

 Maltipoo Cinsi Köpek Özellikleri ve Bakımı

Maltipoo cinsi köpek dostlarımızın kökenleri aslen Akdeniz Adası olarak da bilinen Malta Adası'na kadar dayandığı bilinmektedir. İlk kaynaklara göre ve birçok kaynağa da göre 3. yüzyılda görülmüş bir köpek ırkıdır. Hatta birçok insana göre ise dünyanın en eski köpek cinslerinin başında gelir. Maltipoo cinsi köpek dostlarımız kaynaklara göre Malta'nın antik köpeği gibi isimlere de sahip olmuştur. Bu sebeple de insanlar arasında son derece popüler bir ırk olarak kabul edilmiştir. Hem minik hem de çok sevimli yüz yapıları ile dünyanın en eski köpeği olarak bilinen Maltipoo cinsi köpek ırkı, dünyanın en eski köpeklerinden biri olarak kabul edilmesi de onlar hakkında yüksek bir popülerlik oluşturmuştur. Son olarak ise Avrupa'da çok yaygınlaşan Maltipoo cinsi köpek dostlarımız farklı bir isim olan Maltese Terrier ismini almıştır. Bu isimlerinden dolayı da bazı insanlar tarafından Tibet köpekleri gibi de Asya Bölgesi'nden gelen bir geçmişinin olduğu düşünülmeye hızla başlanmıştır. Bu sebeple kökenlerinin tam olarak nereye dayandığı bilinmemektedir. Anavatanları gizemini korumaktadır.

Maltipoo Karakter Özellikleri Nelerdir?

Süs köpeği olarak genel bir isme sahip olan Maltipoo cinsi köpek dostlarımız, son derece sakin bir yapıdadır. Oldukça uysal olan ve bu uysallığını zekasından alan Maltipoo cinsi köpek dostlarımız ufak tefek bir görüntüye sahiptir. Zekiliği ve sakin tarafı tüm hayvan severler tarafından bilinir ve çok beğenilir. İnsanlara karşı oldukça sevecen ve nazik olan Malitipoo cinsi köpek ırkı, oyun oynamaktan ço-k büyük zevk alır. Oyuncu yapısı sayesinde çok hareketlidirler. Oldukça iyi huylu ve duyarlı bir köpektir. Sahipleri yorulsa da asla yorulmayan Maltipoo cinsi köpek dostlarımız oyun oynamak istemeye sürekli olarak devam edebilir.

Son derece aktif ve hareketli bir ırktır. Bu sebepten dolayı insanlar tarafından çok fazla tercih edilmektedir. Bunun elbetteki en büyük sebebi fiziksel görünüşleri ve sevimliliği desteklemektedir.

Maltipoo Bakımı ve Beslenmesi Nasıl Yapılır?

Maltipoo cinsi köpek dostlarımızın bakımı diğer köpek ırklarına göre çok daha kolaydır. Son derece uysal olan ve bunun da etkisini çok fazla hisseden köpek dostumuz Maltipoo'lar, bu uysallık bakım sırasında da sakinliğini korumasını sağlamaktadır. Maltipoo cinsi köpekler sahiplerine kolaylık sağlar.

Maltipoo cinsi köpek dostlarımızın en mustarip olduğu konu ise diş sorunlarıdır. Bu köpek cinslerini besleyen kişiler diş bakımını her gün yapması gerekir.


Size daha iyi bir deneyim sunabilmek için internet sitemizde çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi almak için Çerez Politikamızı ve İnternet Sitesi Aydınlatma Metnimizi inceleyebilirsiniz.
X