Anasayfa

 Chow Chow Hakkında Bilmeniz Gerekenler

Dünyanın en tatlı varlıklarından birisi olan Chow Chow cinsi köpek dostlarımız, Çin Aslanı ismi ile de bilinmektedir. Fiziksel görünüş olarak da peluş bir oyuncağı andıran bu mükemmel köpek dostlarımız, evcil ırklar kategorisi içerisinde ilk sırada yer almaktadır. Chow Chow cinsi köpek dostlarımız özgürlüğüne en düşkün ırklardan birisidir. Bu mzelliğiyle son derece dikkat çekmektedir.

Bağımsız yaşamayı çok seven ve sürekli olarak insanlar ile ilişkisini geliştiren Chow Chow cinsi dostlarımızı sizler için detaylı bir şekilde araştırmak istedik. Ücretsiz köpek sahiplendirme ilanlarında dahi sıkça yer alan bu mükemmel köpek dostlarımızı daha yakından tanımak istiyoruz.

Chow Chow Köpek Tarihi

Chow Chow cinsi köpek dostlarımız, Marco Polo tarafından yazılan anılarda dahi ismi geçen bir köpek cinsidir. Birçok Çin efsanesinde görmüş olduğumuz Chow Chow cinsi köpek dostlarımızın geçmişi antik dönemlere kadar dayanıyor olabilir. Hem Çin hem de Moğol kabilelerinde görülen Chow Chow cinsi köpekler insanların en büyük yardımcılarından olmuştur.

Betimleme konusunda üstünlük sağlayan bu ırk, birçok Çin efsanesinde aslanvari bir anlatış ile betimlenmiştir. Bu sevimli köpek ırkı, tatlı olmalarının yanı sıra kızak çekmeden tutun birçok yardımcı görevi de üstlenmiş çok güçlü köpekler olarak betimlenmiştir.

Chow Chow Köpeklerinin Fiziksel Özellikleri ve Bakımı Nasıl Yapılır?

Chow Chow cinsi köpek dostlarımızın bakımı ile ilgili bilgiler sağlamaya çalışacağız. Bu sevimli dostlarımızın fiziksel özellikleri ile bakımları arasında direkt bağlantı vardır. Chow Chow cinsi köpek dostlarımız tüy yapıları sayesinde birçok cinsten çok daha fazla dikkat çekmektedir. Bu ırk, haftada bir kez taranması gereken ırklar arasında yer alır. Chow Chow cinsi köpek dostlarımızın bir diğer ilgi çeken özellikeri ise dilleridir. Bu sevimli dostlarımızın dilleri koyu mavi, siyah ya da mor renktedir.

Ayrıca, Chow Chow cinsi köpek dostlarımız 20 ile 30 kilogram aralığında değişkenlik gösterirken 45-46 santimetre boyu olan köpeklerdir. Bu mükemmel canlıların Çin aslanı olarak anılmasının bir diğer boyutu ise yelelerinin olmasıdır. Genelde krem, turuncu ya da kahverengi olan köpek dostlarımız nadiren beyaz renkli tüylere sahip olabilmektedir.

Chow Chow cinsi köpek dostlarımızın bir diğer özellikleri ise siyah burna sahip olmalarıdır. Ayrıca, minik kulakları ve badem şeklinde gözleri de özellikleri arasında yer alır.

Sizlere bu yazımızda Chow Chow cinsi hakkında bilinmesi gereken şeyleri yazdık. Oldukça keyifle hazırladığımız bu yazımızı ve bizi takip etmeyi unutmayın.


Size daha iyi bir deneyim sunabilmek için internet sitemizde çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi almak için Çerez Politikamızı ve İnternet Sitesi Aydınlatma Metnimizi inceleyebilirsiniz.
X