Anasayfa

 Köpek Maması Seçerken Dikkat Edilmesi Gereken Konular

Sevimli patili dostlarımız için doğru mamayı seçebilmek aslında doğru malzemeleri seçebilmenin de çok net bir şekilde anlamını taşımaktadır. Bilinçli şekilde yapılacak mama alışverişi zaman ve bütçe tasarrufu haricinde mutlu ve sağlıklı yaşama da sebebiyet verir. Dengeli bir diyet için iyi bir köpek maması almanız gerekebilir. Bunlar için gerekli mama kriterlerini yerine getirmelisiniz. Birçok mama markası olduğunu elbette biliyoruz. Birçoğu da hem kaliteli hem de premium olarak adlandırılıyor. Fakat önemli olan patili minik sevimli dostlarımız için en doğru seçimin olması gerektiğidir. Bu sebeple köpek maması seçerken dikkat edilmesi gereken özellikleri detaylı bir şekilde incelemekte fayda var. Bunu size özetle 10 maddede anlatabiliriz. Bunlar;

  1. Köpek dostlarımızın yaşı,
  2. Köpeğimizin cinsi,
  3. Yaş ya da kuru mama olup olmadığı,
  4. Köpeğin ırkı,
  5. Köpek dostumuzun tüy yapısı,
  6. Mama içeriği çok önemli (sindirim, dental, tahılsız vs...)
  7. Alerjik reaksiyonlar dikkate alınmalı,
  8. Kilo durumu
  9. Beslenme sıklığı göz önünde olmalı,
  10. Elbette damak zevki...

Yukarıda saymış olduğumuz listede yer alan her özellik önemlidir. Mama seçimi konusunda bu yukarıda saymış olduğumuz liste üzerinde durulması gereken hassas konular arasında yer alır. Elbette bir mamanın lezzetli olması da çok önem arz eder. Bu sebeple içeriği ne kadar zengin ve kaliteli olursa olsun mama kabınının tamamen dolu olması köpek sever insanlar için çok endişe verici bir durumdur. İlk tavsiyemiz ise hangi mamayı alırsanız alın küçük paketler ile başlamanız olacaktır ve sürekli olarak veteriner hekimlerin danışmanlığında hareket etmelisiniz.

Köpek Maması Seçiminde Dikkat Edilecekler

Köpek maması seçimi köpek sever insanlar için çok sıkıntılı bir durum olarak karşımıza çıkabilir. "Köpeğim ne yer?" sorusunun en ideal yanıtı mamadır. Ancak minik sevimli dostlarımızın yaşam evresi özellikle de mama seçimini de etkiliyor. Bu sebeple doğru seçim yapabilmek adına dikkat etmeniz gereken konularda bilgi sahibi olmanız işe yarayacaktır.

Köpek Yaşı

Köpek dostlarımızın maması için dikkat edilmesi gereken en önemli faktörlerden birisidir. Köpek dostlarımızın yaşına uygun olan mamaları filtreleyerek seçimlerinizi her zaman daraltabilirsiniz. Köpek dostlarımızın hangi yaşam evresinde olduğunu bilmeniz gerekir.

Köpek Cinsi

Köpek dostlarımız çok fazla cinse sahiptir. Sokakta görmüş olduğumu köpekler ile evde baktığımız minik dostlarımız arasında birçok fiziksel farklılık görülür. Bu fark beslenme alışkanlığını da büyük ölçüde etkilemektedir.

Köpek Irkı

Köpek dostlarımızın mama seçiminde ırk çok önemlidir. Mama seçimini ilk defa yapacak kişiler mini ırk ya da büyük boy ırk yazılarına dikkat etmesini tavsiye ediyoruz.

Tüy Yapısı

Köpek maması seçiminde köpeklere sahip olan kişiler tüy yapısının önemli olduğunun farkındayızdır. Parlak tüyler ve bakımbı bir deri bir vücudun direkt olarak habercisi olabilir.

Mama İçeriği

Bir mama alırken etkiet okumayı severiz. Ne tüketeceğimizi bilmek bizi rahatlatır. Bu sebeple patili dostlarımızın besleniminde bir mama seçimi yapacaksak aynı şekilde etiket okuma alışkanlığı geliştirmemiz gerekir.

Sizlere bu içeriğimizde köpek maması seçerken dikkat edilecek konulara önem göstermemiz gerektiğini bir kez daha hatırlattık. Bizi takip etmeyi unutmayın.


Size daha iyi bir deneyim sunabilmek için internet sitemizde çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi almak için Çerez Politikamızı ve İnternet Sitesi Aydınlatma Metnimizi inceleyebilirsiniz.
X