Anasayfa

 Köpeğimin Ayrılık Kaygısı Yaşadığını Nasıl Anlayabilirim?

Minik patili, evimizin şenliği olan köpek dostlarımızda ayrılık belirtisi direkt olarak görülebilir. Ev içerisinde uzun zaman kalmıyor iseniz köpek dostlarınızı yalnız bakıryorsanız bazı durumları takip ettiğinizde köpek dostlarımızda aksiyete olup olmadığını kolay ve hızlı bir şekilde fark edebilirsiniz. Köpek dostlarımız siz evde yok iken evdeki eşyalara zarar veriyorsa bu durumdan mustarip olabilir. Bunun yanında evi dağıtmak da ayrılık kaygısının belirtilerindendir. Bu belirtiler çok basit de görülse her köpek dostumuzda görülebileceğinden ciddi göstergelere bakmak gerekiyor. Köpek dostlarımızda yalnız kaldığında sürekli sesli uluma, havlama gibi tepkiler var ise ayrılık anksiyetesi yaşıyor olabilir. Eve dışkılamak, siz ev içerisine dönmüş olduğunda sakinleşmeyecek şekilde çok saldırgan tepkiler vermek de ayrılık kaygısının son noktalarından bir tanesidir.

Ayrılık Kaygısı Yaşayan Bir Köpek Nasıl Anlaşılır?

Köpek dostlarımızda ayrılık anksiyetesi olup olmadığını anlayabilmek adına onların idrar yapma, dışkılama, uluma, havlama, yıkıcı davranışlar, çiğneme kazma, yeme içmeden kesilme ve kaçma gibi davranışlarına dikkat etmelisiniz. İsterseniz bu davranışlardan kısa kısa bahsedelim.

Havlama ve Uluma

Havlama ve uluma köpek dostlarımız siz evde yokken geldiğinizde göstermiş olduğunuz önemli bir tepkidir. Bazı minik patili dostlarımız diğer türlerine göre çok daha fazla havlayabilir. Herhangi bir kişi, ses ya da görüntü unsuru havlama durumunu tetikleyebilmektedir. Ayrılık anksiyetesi taşıyan köpek dostlarımızda bu durumu tetikleyen tek faktör aile birevlerinin evde olmamayışıdır. Ayrılk kaygısı yaşan köpek dostlarımızda bu durum şiddetli, kesintisiz şekilde devam edebilir.

İdrar Yapma ve Dışkılama

Köpek dostlarımız siz evden ayrıldığınızda her zamankindan farklı göstermiş olduğu davranıştır. Bu durum aile üyeleri evde iken değil özellikle onlar evde yok iken gerçekleşir. Ayrılık anksiyetesi belirtileri taşıyan köpek dostlarımız zamanlama ile ilgili belirleyici reaksiyonlar vermektedir. Bazılarının dışkısının bir kısmı ya da tamamı evde görülebilir.

Yemeden İçmeden Kesilme

Patili dostlarımızın arasında ayrılık anksiyetesi belirtileri taşıyan dostlarımızda görülen ana tepkilerin başında gelmektedir. Siz evde yokken ödül maması da dahil olmak üzere kuru mama, bir yudum su dahi tüketmeyen bu dostlarımız uzun süreli ayrılıklarda ciddi sağlık problemi yaşayabilir. Dikkat etmeniz gerekiyor.


Size daha iyi bir deneyim sunabilmek için internet sitemizde çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi almak için Çerez Politikamızı ve İnternet Sitesi Aydınlatma Metnimizi inceleyebilirsiniz.
X