Anasayfa

 Çocuklarla Köpekleri Büyütmenin Faydaları Nelerdir?

Köpekler, eğitilebilir olmalarıyla, sahiplerine bağlılıklarıyla ve sadakatleriyle insanlara en yakın canlıların başında gelmektedir. Koruyucu ve bekçilik özelliklerinin yanında kolluk kuvvetlerinde de görev almaları köpeklere ne kadar güvendiğimizin kanaatidir. Bunun dışında rehber köpeklikte yapan sevimli dostlarımız özellikle tek yaşamakta olanlar, fiziki ve ruhsal olarak rahatsızlıkları olan ve engelli insanlarla da destek olan canlılardır. Çeşitli hastalıklarla mücadele eden insanlar tarafından da sahiplenmeleri ısrarla önerilmektedir. İnsanlara her bakımdan faydaları olan sevimli dostlarımızla büyüyen çocuklar da oldukça mutlu oldukları sonucu ortaya çıkmaktadır. Köpeklerle büyümekte olan çocuklar çok daha sağlıklı, stresi olmayan, paylaşımcı kişilikleri olan, sosyal ve mutlu olmaktadırlar. Çocuklarla Köpekleri Büyütmenin Faydaları Nelerdir sorusunu cevaplayacağız.

Köpeklerle Büyümekte Olan Çocuklar Fiziksel Açıdan Ne Kadar Sağlıklıdır

Miniklerimiz henüz dünyaya geldiklerinde köpek ile büyümelerinin epey pozitif sonuçları olduğu yapılan araştırmalar sonucunda kanıtlanmıştır. Çocuklarımız köpekler sayesinde hem ruhsal hem de fiziksel açıdan çok daha sağlıklı bir birey haline gelmektedirler. Köpeklerle büyütülen çocukların alerji ve astım gibi sağlık sorunlarına yakalanma risklerinin çok daha az olduğu bilinmektedir. Bu da bebekliklerinden beri aynı ortamda yaşayan çocukların bağışıklık sistemleri çok daha güçlü olmaktadır. Sevimli dostlarımız çocuklar da dahil olmak üzere tüm insanlarda stresi azaltan canlılardır.

Çocuklu ailelerin köpek sahiplenmelerinin bir diğer olumlu yönü ise egzersizdir. Bilindiği üzere köpekler günde en az 2 hatta 3 kez egzersiz yapar ve bu egzersizler sırasında tuvalet ihtiyaçlarını giderirler. Düzenli egzersizleri olması gerektiği için sahipleri olarak bizlerinde yaşam şartlarını belirlemiş oluyorlar. Sevimli dostlarımızda evlerde yaşayan çocukları da düzenli bir şekilde egzersiz yaptırarak daha sağlıklı bir hale getiren canlılardır. En önemli konu ise uzmanların engelli ve fiziksel rahatsızlıkları bulunan çocukların iyileşmesi ve moral bulması için köpek sahiplenilmesini önermesidir.

Köpeklerle Çok Daha Mutlu ve Çok Daha Az Stresli Çocuklar

Köpek sahibi olmak çocukların sadece fiziki ve psikolojik sağlıklarını etkilemiyor. Aynı zamanda miniklerimiz çok daha mutlu, huzurlu, stresi az ve sosyal olurlar. Ayrıca köpeğin sorumluluğunu almak miniklerimizin özgüvenini yükseltip sosyal becerilerini kazanmalarına yardımcı olmaktadır. Özellikle köpeklerini köpek mamalarıyla beslemeleri ve belli bir yaştan sonra da gezdirmeleri çocuklar için özgüven kazandrır.


Size daha iyi bir deneyim sunabilmek için internet sitemizde çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi almak için Çerez Politikamızı ve İnternet Sitesi Aydınlatma Metnimizi inceleyebilirsiniz.
X