Anasayfa

 Çok Az Tüy Döken ve Çok Sevimli 3 Kedi Irkı

Birçok insan kedi dostlarımızı çok sever. Bununla birlikte kendisine yaklaşan bir kedi gördüğü vakitte hemen kalplerinin ısındığını fark eder. Elbette kedi dostlarımızın tüyleri ile başa çıkmak çok zordur. Özellikle kedi tüyüne karşı bir alerjisi olan insan için kedi sahibi olmak, dökülen tüyler sebebi ile resmen bir hayal olabilir. Bu sebep doğrultusunda tüy dökmeyen kedi var mı diye merak edilir. Tüylü olmaları ile tüm dünya üzerinde tanınan kedi dostlarımız, tüy dökmemesi birçoğumuz için imkanı olmayan bir durum olsa da bazı cins kedi dostlarımızın tüy dökme süreci doğru yaklaşım ile kontrol altına alınabiliyor. Tüyü dökülmeyece kedi olarak da tanınan tek kedi ırkı Sfenks kedisidir elbette. Bu da tüylerinin olmaması ile ünlenmiş olan cinstir. Aslında elbette Sfenks cinsi kedi dostlarımızın da tüyleri vardır fakat az sayıda olmasından dolayı çok ciddi bir dökülme sorununa sebep olmamaktadır. Tüy dökmeyen kediler olarak da bilinen bazı kedi ırkları oldukça az bakıma ihtiyaç duyar. Bazı kedi cinsi dostlarımız için taranmak neredeyse her gün zorunlu hale gelirken tüyü az dökülen kedi dostlarımızın listesinde vereceğimiz kedi dostlarımızın bazı günlerde taranması yeterli gelecektir.

Bengal

Bengal cinsi kedi dostlarımızın tüy yapısı vahşi akrabalarına çok benzer. Kaplan, leopar gibi büyük atalara sahip olan Bengal cinsi kedi dostlarımız oldukça dikkat çekici harika bir güzelliğe sahip olması ile bilinir. Diğer kedi dostlarımıza kıyasla oldukça az tüyü dökülür. Eğer siz de tüyü az dökülen kedi cinsi arıyorsanız Bengal cinsi kedi dostlarımızı sahiplenebilirsiniz. Tam olarak tüyü dökülmeyen kedi cinsi derse bu yanlış olur. Bengal cinsi kedi dostlarımız, tüy bakımı çok kolay bir ırktır. Bununla birlikte tatlı fakat vahşi görüntüsünün ardında neşeli, aktif ve sosyal bir karakterinin olduğunu bilmek gerekiyor.

Bombay

Tam bir panter! Kısa, siyah ve çok az dökülen siyah kürkü ile Bombay cinsi kedi dostalrımız çok güzel bir kedidir. Bu tatlı ırk her şeyden öte tasma eğitimi alabilir ve eşya getirmeyi öğrenebilmektedir. Bombay cinsi kedi dostlarımız sevecen ve sosyaldir. tüyden hoşlanmayan kişiler için doğru seçim olabilir. Bombay cinsi kedi dostlarımız tüyü dökülmeyen kediler arasında yer alır. Çok meraklı ve oyuncu olmaları ile bilinirler.

Cornish Rex

Birçok kedi türünün kürkü ikiden farklı tüy tabakasından oluşsa da Cornish Rex cinsi kedi dostlarımız tek katmanda yumuşak ve kıvırcık tüy yapısına sahiptir. Tüylerinin az dökülmesi ile birlikte Cornish Rex cinsi kediyi saihplenebilirsiniz. Enerjik ve sosyal olmaları ile tanınırlar.


Size daha iyi bir deneyim sunabilmek için internet sitemizde çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi almak için Çerez Politikamızı ve İnternet Sitesi Aydınlatma Metnimizi inceleyebilirsiniz.
X