Anasayfa

 Cornish Rex Cinsi Kedi Özellikleri ve Bakımı

Bugün sizlere harika karakter yapısı ile tüm hayvanseverlerin kalbini kazanmış bir kedi ırkından bahsedeceğiz. Cornish Rex cinsi kedi dostlarımız, kendisine özgü kısa ve kıvırcık olan tüylere sahiptir. Bu mükemmel kedi dostlarımız kuzenlerinden farklı olarak sevecen ve sosyal değildir. Yine de diğer tüm kedi ırklarına göre evcil hayvanlarla ve eve gelen bir misafir ile sıcak bir ilişki kurabilecek kadar insan canlısıdır. Cornish Rex cinsi kedi dostlarımız oldukça enerjik ve hareketli yapıları ile bilinmektedir. Cornwall bölgesinde keşfedilen bu tür, "Cornish" ismini de bu alandan almaktadır. Cornish Rex cinsi ked idostlarımızın atasında oluşan tek farklılık karakter yapısı değildir elbette. Cornish Rex cinsi kedi dostlarımızın tüy yapısı da diğer akrabalarına göre çok daha farklıdır. Daha sık olan tüy yapısı direkt olarak görülebilir. Cornish Rex cinsi kedi dostlarımız tüm Rex cinsi kediler gibi oyun oynamayı çok ama çok sever. Bu mükemmel kedi ırkı tesadüf eseri İngiltere ülkesinde keşfedilmiştir. 1950'li yıllar sırasında ortaya çıkan Cornish Rex cinsi kedi dostlarımızın bugününe baktığımızda da inanılmaz derecede popüler canlılardan bir tanesi olarak karşımıza çıkıyor.

Cornish Rex Cinsi Kedi Karakter Özellikleri Nelerdir?

Bu can dostlarımız nazik oluşları ile tüm hayvanseverlerin kalbini kazanmıştır. Bunun yanında; sevecen, kibar ve atik bir canlıdır. Cornish Rex cinsi kedi dostlarımızın ev içerisinde sizin yanınızdan ayrılmasını istemiyorsanız bu ırkı tercih etmelisiniz. Bu dostlarımız oldukça atik ve hızlı kedi dostlarımızdandır. Bunun ana sebebi ise oldukça kuvvetli olan arka bacaklara sahip olmasıdır. Ev içerisinde dahi sakinlik beklemeniz yanlış olabilir. Cornish Rex cinsi kedi dostlarımız meraklı yapıları ile çok hızlı koşabilen kedilerdendir. Ev içerisinde ilk girmiş olduğu zamandan beri meraklı gözleri ile tüm alanı taramayı başarır. Cornish Rex cinsi kedi dostlarımız zekası ile oyuncu kimliğini birleştirip ev içerisinde inanılmaz hareketli olacaktır. İşte bu kedi dostlarımız çok zeki olmasının yanında inanılmaz dikkatlidir. Eğer ev içerisinde ilgisini çeken bir nesne varsa onu anlamaya çalışıp pençeleri ile tanımaya çalışacaktır.

Cornish Rex Cinsi Kedi Bakımı

Bu güzel dostlarımızın beslenmesi çok önem arz eder. Özellikle de atik olmaları sebebi ile hareketli yaşama sahip oluşundan dolayı kaliteli mamalar ile beslemelisiniz. Bunun yanında Cornish Rex cinsi kedi dostlarımızı rutin veteriner kontrollerine götürüp daima sağlık durumlarını el altında tutmalısınız.


Size daha iyi bir deneyim sunabilmek için internet sitemizde çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi almak için Çerez Politikamızı ve İnternet Sitesi Aydınlatma Metnimizi inceleyebilirsiniz.
X