Anasayfa

 Cymric Cinsi Kedi Özellikleri ve Bakımı

Cymric cinsi kedi dostlarımız, diğer kedi dostlarımıza göre çok farklı bir vücut yapısına sahip olmaları ile bilinmektedir. Cymric cinsi kedi dostlarımızın en belirgin özellikleri ise kuyruk yapılarının farklılığıdır. Kuyrukları yoktur. Bu durumda oldukça farklı ve tuhaf karşılanan bu fiziksel özellik, atalarının tavşan olduğuna kadar ilginç bilgiler ile donatılmıştır. Elbette bu tartışma konusu biz insanlar tarafından uydurma olarak bilinen espiriden başka bir şey değildir. Cymric cinsi kedi dostlarımızın Manx ve Shorhair cinsi kedilerin melezlenmesi sonucunda ortaya çıkmış olduğu düşünülmektedir. Genetik mutasyon sayesinde ortaya çıkan Cymric cinsi kedi dostlarımız en eski kedi ırklarından birisi olduğu sanılır. Cat Association gibi bilindik kedi kulüpleri tarafından 1994 yılında saf bir kedi cinsi olduğu kabul edilmiştir.

Cymric Cinsi Kedi Karakter Özellikleri

Cymric cinsi kedi dostlarımız iyi bir avcılık içgüdüsüne sahiptir. Haşere ve fare avcısı olarak günümüze kadar gelmiştir. Hızlı bir refleks yeteneğine sahip olan Cymric cinsi kedi dostlarımız son derece enerjik ve her zaman hareketli olmaktan mutluluk duyacaktır. Bunun yanında özellikle de herhangi bir durum ile karşılaşması durumunda homurtu şeklinde karşılık veren Cymric cinsi kedi dostlarımız hızlıca harekete geçer. Bu durum ise Cymric cinsi kedi dostlarımızın mükemmel bir avcı olduğunu göstermektedir. Enerjik karakter özelliğinin yanında bir o kadar da sakin bir kedi olan Cymric cinsi kediler, çevreine karşı son derece sevecen ve duyarlı bir yapıda olduğu söylenmektedir. Özellikle de aile içerisinde ona bakan ve en sevdiği kişiyi belirler ve onun peşinden ayrılmaz. Cymric cinsi kediler sahibi ne yaparsa o da aynısını yapar ve bundan çok mutlu olur. Genelde kucakta olmaktan hoşlanan Cymric cinsi kedi dostlarımız her zaman onlara bakan kişilerin ve aile üyelerinin yanında olmaktan keyif duyup mırıldanmayı sever. Olumlu özelliğinin çok olduğu bu kedi ırkında sevimli karakter yapısı nedeniyle her insanı kendisine aşık eder. Bazı hastalıklar konusunda vücutları yatkındır. Bu sebeple rutin veteriner kontrollerini aksatmamalısınız.

Cymric Cinsi Kedi Bakımı

Cymric cinsi kedi dostlarımızın bakımındaki en önemli şey elbette diğer kedi dostlarımızda olduğu gibi tüy bakımıdır. Tüy bakımları sayesinde ölü tüylerden hızlıca arınabilirsiniz. Cymric cinsi kedi dostlarımız ılık su ile güzel bir banyo yaptırılma olanağını da düşünebilirsiniz. Cymric cinsi kedilerin beslenmeleri de çok önemlidir. Rutin veteriner kontorlünün yanında veteriner hekimizile düzenli bir besin tablosu oluşturmanız önem arz eder. Sizlere bu içeriğimizde Cymric cinsi kedi dostlarımız hakkında bilgi sağladık. Bizi takip etmeyi unutmayın.


Size daha iyi bir deneyim sunabilmek için internet sitemizde çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi almak için Çerez Politikamızı ve İnternet Sitesi Aydınlatma Metnimizi inceleyebilirsiniz.
X