Anasayfa

 Egyptian Maular Cinsi Kedi Özellikleri ve Bakımı

Oldukça sevecen, iyi huylu ve sıcakkanlı bir karakteri olan kedi ırkıdır. Çok zekidirler. Zekaları sayesinde çok kolay öğrenmektedirler. Bazı atılan eşyaları getirme ve atılmış olan oyuncakları yakalanması gibi köpeklere özgü davranışları da görülmektedir. Çok sakindirler, ancak bağımsızlıklarına da aşırı düşkündürler. Bundan dolayı sıkıldıklarında hırçınlaşabilirler. Diğer evcillerle ve çocuklarla pek anlaşamazlar. Bakım ihtiyaçları oldukça sıktır. Çok hareketli bir ırktır. Sahibine muhteşem derecede bağlıdırlar. Ses çıkarmayı biraz severler. Mırıldanmaları oldukça fazladır. Özgürlüklerine düşkündürler. Muhteşem seviyede oyuncudurlar. Sahipleriyle oyun oynamayı çok severler.  Yabancılara karşıda oldukça temkinlidirler. Geçmişleri MÖ. 1500’lü yıllara dayanan ve Mısır Firavunları bu türe taptıkları bilinmektedir. Bu ırkın evcil kedilerin atası olan Felis Lybica ile doğrudan bağlantıları oldukları düşünülmektedir. Bu ırk tam olarak 1950 yılında yeni bir kedi ırkı olarak kabul görülmüştürler. Dişi Egyptian Maular bir doğumda 6 tane yavru dünyaya getirmektedir. Ortalama yaşama süreleri 15 yıldır. Fakat çok iyi bakılmaları durumunda bu süre 18 yıla kadar çıkmaktadır. Kalıtsal bir hastalıkları görülmemektedir. Ancak bazı hastalıklara yatkınlıkları olduğu bilinmektedir. Lökodistrofi, Hipertrofik Kardiyomiyopati, göbek fıtığı ve periodontal hastalıklar bu türde yaygın görülmektedir. Egyptian Maular Kedi Irkının Genel Özellikleri ve Bakımı Hakkında Bilinmesi Gerekenler ile ilgili bilgi vereceğiz.

Tüy Bakımları

Bu tür yetişkinlik dönemine 12 ila 24 ay içerisinde girmektedir. Bu dönemlerde tüyleri biraz fazla dökülebilir. Onun dışında sık tüylerinin olması tüy dökmeleri açısından korkutucu olsa da çok az tüy dökmektedirler. Mevsim geçişlerinde tüy dökümleri görülmektedir. Bu sebepten dolayı sadece mevsim geçişlerinde biraz daha fazla taranmaları gerekmektedir. Onun dışında haftada 1 defa taranmaları yeterli olacaktır. Oldukça zeki olan bu kedi ırkı son derece sahiplerine de düşkündür. Tüy bakımlarını yaparken onlarla daha içtenlikle bağlantılar kurabilirsiniz. Örneğin tarak ile onları taradığınız zaman kesinlikle bu aranızdaki iletişime fayda gösterecektir. Bu durumda size çok güvenecektir.

Egyptian Maular Kedi Irkının Bakımları Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Ağız ve diş sağlıkları ile ilgi sorun yaşamaya eğilimli olduklarından dolayı dişlerinin düzenli olarak fırçalanması ve düzenli ağız bakımlarının yapılması gerekmektedir. Bunların dışında düzenli olarak kulak kiri temizliği ve tırnak kesimi de yapılması gerekmektedir.

 Egyptian Maular Kedi Irkının Beslenmeleri

Yaşları, genel sağlık durumları ve kısırlaştırma veya hamilelik gibi özel gereksinimlerin ortaya çıktığı zamanlarda bu seçeneklere özgü mama seçimleri yapılması oldukça önemlidir. Mama seçimi yaparken protein oranlarının ve içeriklerinin dikkatle incelenmesi ve kedilere en uygun mamayı tercih etmemiz gerekmektedir.

Sizlere bu içeriğimizde Egyptian Maular kedi cinsi hakkında genel bilgiler vermeye çalıştık. Bizi takip etmeyi unutmayın.


Size daha iyi bir deneyim sunabilmek için internet sitemizde çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi almak için Çerez Politikamızı ve İnternet Sitesi Aydınlatma Metnimizi inceleyebilirsiniz.
X