Anasayfa

 En Güzel Evcil Kuş Türleri Hangileridir?

Evcil hayvan edinmek isteyen kişiler, yaşadıkları ortamı, kişiliklerini veya beslemek istedikleri canlının bakım ihtiyaçlarını göz önünde bulundurmalıdır. Bir kuşa bakmak basit görünebilir, ancak bu koşulları dikkate alarak ve seçimler yaparak, uzun vadeli güçlü bir dostluğun temelini daha kolay atabilirsiniz.

Evcilleştirilmiş olsalar da, tüm kuşlar ısırma yeteneğine sahiptir ve bazı kuşlar kafeste yaşamaktan rahatsız olurlar. Bazı kuşlar arkadaş canlısıdır ve evcil yaşama daha uygundur. Kuşlar uygun şekilde eğitildiklerinde, evdeki herkese karşı çok arkadaş canlısı olma eğilimindedirler ve ısırma olasılıkları daha düşüktür.

Bazı kuş türleri diğerlerine göre daha aktifken, diğerleri tüneklerinde vakit geçirmeyi tercih eder. Ancak ister aktif ister dinleniyor olsunlar, her zaman mutludurlar; bu da kibar kuşların ortak bir özelliğidir." Ardından "Ne tür bir papağan sahiplenmeliyim?" sorusu ortaya çıkıyor. Ve "Ne tür bir kuş sahiplenmeliyim?" En nazik kuş türünü seçmek, özellikle de ilk kez bir kuş sahipleniyorsanız, alışma sürecini kolaylaştıracaktır.

Muhabbet kuşları

"Hangi kuş alınmalı" sorusunun en yaygın cevabı kuşkusuz papağandır. Köpek ve kedilerden sonra en sevilen evcil hayvan olan muhabbet kuşları, sakin ve dost canlısı bir arkadaş arayanlar için idealdir. Stresli olduklarında biraz ısırabilirler, ancak küçük gagalarıyla insanlara zarar vermezler. İyi bir eğitimle çok zeki ve mutlu olabilirler. Muhabbet kuşları sosyal canlılardır ve evdeki herkesle oyun oynamayı severler. En iyi özellikleri konuşabilmeleridir. "Hangi kuşu sahiplenmeliyim" sorusuna cevap veremiyorsanız, muhabbet kuşları genellikle en iyi seçimdir.

Pionus papağanı

Pionus papağanları en güzel ve zeki papağanlar arasındadır. Ayrıca en nazik kuşlardan biridir. Son derece zeki olan öncü papağanların çok arkadaş canlısı oldukları bilinmektedir. Ancak, diğer kuş türlerine göre daha fazla özgürlüğü tercih ederler. Bağımsızlıklarından dolayı, diğer papağan türlerine göre daha az huysuz olma eğilimindedirler. Pionus papağan kuşları çok aktif kuşlardır ve oyuncaklarla oynamayı severler.

Cennet Papağanı

Cennet papağanları da görüp görebileceğiniz en güzel tüylere sahip kuş türlerindendir. Oldukça zeki olan bu kuş türünü sahiplenebilirsiniz. "Aşk Kuşu" ismiyle de anılan Cennet papağanının karakteristik özellikleri rengarenk tüyleri ve kıvrık gagaları olarak nitelendirilebilir. Onlara aşk kuşu denmesindeki sebep ise tek eşli olmaları ve hep eşleri ile yaşamalarıdır.


Size daha iyi bir deneyim sunabilmek için internet sitemizde çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi almak için Çerez Politikamızı ve İnternet Sitesi Aydınlatma Metnimizi inceleyebilirsiniz.
X