Anasayfa

 Evde Balık Beslemek İçin Neler Yapılmalıdır?

Çoğu kişi evde hayvan beslemek ister. Bu çoğu zaman kedi, köpek olmaktadır. Kedi köpek beslemenin yanında kuş, kaplumbağa, balık gibi daha az ses çıkaran, daha az uğraş gerektiren hayvanlar bakmaktadır. Evde balık beslerken yapmamız gereken hususlar vardır. Bunlar;

Balıkların Cinsine Karar Verin

Balıklar için akvaryum aldıktan sonra seçtiğiniz balığın cinsine ve karakterine göre bir yaşam alanı oluşturabilirsiniz.

Yem Miktarını İyi Belirleyin

Almış olduğunuz balıkların hangi miktarda, günde kaç defa yemlenmesi gerektiğini iyi ayarlamanız gerekmektedir. Belirlenmiş olan yem miktarından fazla verilen yem balığın ölümüne sebep olabilir. Bu nedenle balığa vereceğiniz yem miktarını iyi ayarlamanız gerekmektedir.

Yem Seçimi Önemli

Açık ve kalitesiz yemler, balıkların sağlıksız bir biçimde beslenmelerine sebep olacaktır. Küçük veya pul şeklinde olan yemlerden tercih edip, balığın direncini çoğaltarak daha sağlıklı bir balık besleyebilirsiniz.

Suyun Kalitesi Önemli

İçinde klor barındırmayan, içilebilir su kullanmak balığın sağlığı için önemlidir. Bu sebeple içinde klor barındırmayan suları tercih etmelisiniz.

Suyun Temizliği Önemli

Balıkları beslediğiniz zaman sağlıklı ve huzur içinde yüzebilmeleri için suyun temiz olması gerekmektedir. Fanus veya akvaryum suyunun haftada 1 kere değişilmesi gerekir. Su değişiminin yanı sıra akvaryumlarda temizliğin detaylı bir şekilde olması için filtre edinilebilir. Filtre alırken kullanacağınız akvaryumun boyutuna göre seçmelisiniz.

Stresten Uzak Tutun

Balığın, akvaryumuna elinizi gereksiz yere sokulması halinde ürküp strese girmesine sebep olacaktır. Bu nedenle onlar için iyi olmayan bir durumdur.

Yeni Bir Arkadaş Gelecekse Dikkat

Balığınızın yanına bir arkadaş alacaksanız balığın sağlıklı olmasına dikkat edin. Alınan balığın hasta olması, balığınızın da hasta olmasına neden olacaktır.

İlk Defa Balık Besleyeceklere Tavsiyeler

Balık beslemeye karar verdiğiniz an, öncelikle hangi balık türünü besleyeceğinize karar vermeniz gerekir. Çünkü her balığın farklı akvaryum yaşamı bulunuyor. Bu nedenle akvaryumu kurduktan sonra balık seçmek yerine önce balık seçmelisiniz ki, akvaryumu ona göre ayarlamalısınız. Balığın yaşaması için gerekli oksijen miktarı, büyüme kapasitesi ve balığın doğurganlık oranına göre akvaryumun boyu, suyun sıcaklığı ve sertliği, akvaryumun alacağı su miktarını ayarlamanız gerekmektedir. Bundan dolayı hangi balığı besleyeceğinize dair bir karara varmak ve seçtiğiniz balığın yaşam koşullarını öğrenerek (kayalık, yeşillik sevmesi vb) akvaryum oluşturmak gerekecektir. Ayrıca yeni bir akvaryum kurulduğu zaman hemen balıkları içine yerleştirmemelisiniz. Akvaryum bir hafta boyunca boş şekilde durmalı ve suda yararlı bakterilerin oluşması, motorun (filtrenin) suda tam performansla çalışması ve su sıcaklığın uygun seviyelere gelmesi için beklenmesi gerekir.


Size daha iyi bir deneyim sunabilmek için internet sitemizde çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi almak için Çerez Politikamızı ve İnternet Sitesi Aydınlatma Metnimizi inceleyebilirsiniz.
X