Anasayfa

 Forpus Papağanlarının Özellikleri ve Bakımı

Forpus papağanları, enerjik ve hareketli doğalarıyla bilinen bir papağan türüdür. Küçük boyutları ve benzer renkleri nedeniyle genellikle diğer papağanlarla karıştırılırlar. Forpus papağanları yüksek zekâ ve öğrenme kolaylığı ile karakterize edilir. Bu özellik, Forpus papağanının evcilleştirilmesini çok kolay hale getirir. Bu nedenle, bu papağan türü ev yetiştiriciliği için en uygun ırklardan biridir. Öğrenme eğilimi nedeniyle, birçok insan Forpus papağanlarının genel olarak konuşup konuşmadığını sormaktadır.

Aslında bu sorunun cevabı oldukça basittir. Oldukça gelişmiş öğrenme yetenekleri nedeniyle, Forpus papağanları kendilerine söylenenleri tekrar etmeyi başarırlar. Başka bir deyişle, Pholpus papağanları konuşabilir. Küçük gövdesi ile diğer papağan türlerine göre daha kapalı bir yapıya sahip olan Forpus papağanı, yetişkin bir birey olarak yaklaşık 12 cm uzunluğunda ve 25 gr ağırlığındadır.

Forpus papağanları ne yer?

Forpus papağanlarının yiyebileceği yiyecekler şunlardır:

  • Meyveler (çekirdeğini asla vermeyin! Veteriner hekime danışın!)
  • Fındık
  • Portakal kabuğu
  • Yeşil çeşitler

Ek gıda yerine yukarıdaki gıdalarla birlikte ara sıra verilmesi gereken bu gıdalardan pholpus papağanları da faydalanmalıdır. pholpus papağanları. Gaga yapılarına faydalı olduğu için çiğnemeyi de severler. Bu nedenle kafeste ağaç dalları bulundurmak çok faydalıdır. Bu şekilde gagalarını rahatlatabilirler.

Forpus papağanları konuşabilir mi?

Forpus papağanları konuşabilir mi? Forpus papağanları çok tatlı ve mutlu bir kuş türüdür ve en konuşkan papağan türü olmasalar da iyi bir eğitimle onlarca kelime öğrenebilir ve konuşabilirler.

Forpus papağanları çok zeki bir türdür ve taklit becerileri de çok gelişmiştir. Ortalama 30 veya 35 gram ağırlığında ve 13-14 cm uzunluğunda olan bu küçük ve renkli kuşun bakımına daha yakından bakalım:

Forpus papağanlarının özellikleri

Forpus papağanlarının özellikleri ve detaylı bakımı- yeni başlayanlar veya bu sevimli hayvanları sahiplenmek isteyenler için birçok bilgi ile oluşturuldu. Forpus papağanları genellikle papağanlara benzerler, papağan denince ilk akla gelen türlerden daha küçük bir yapıya sahiptirler; çok tatlı bir kuşturlar ve çeşitli renklerde olabilirler.

Bu tür, herkes tarafından bilinmediği için genellikle diğer kuş türleriyle karıştırılır, ancak özel bakım gerektiren özel bir hayvandır. Forpus papağanları genellikle küçük ve narindir; güzel renkleri ve zarif duruşları ile çok sevgi dolu arkadaşlardır.

Bu kuşların yapısı genel olarak Forpus cinsi papağanların fiziksel özellikleri aşağıdaki gibidir:

  • Forpus cinsi papağanlar Güney Amerika kökenlidir.
  • Güney Amerika'dan gelen bu kuşların vücut boyları hem dişiler hem de erkekler için ortalama 10-14 cm'dir.
  • Vücut ağırlığı her iki cinsiyet için ortalama 23-25 g'dır.
  • Toplam yedi alt türü vardır.
  • Ömürleri birçok hayvandan farklı olarak 15-20 yıldır.
  • Dişi Voluptus papağanlarının kuluçka dönemi doğumdan sonra 2 yıldır. Bununla birlikte, 24 aylık olan dişiler zaten yumurtlayabilir; iki yaşından büyük dişiler bir seferde dört yumurtaya kadar yumurtlayabilir.
  • Bu kuşların yetişkin sayılabilmeleri için 12 aylık olmaları gerekir.
  • Pholps papağanı yalnız yaşamaya uygun bir kuş türü değildir. Eşiyle birlikte yaşamayı sever ve yalnız yaşarken antisosyal olabilir. Eşinden ayrılıp yalnız kaldığında başını belaya sokabilir ve hatta ölebilir.
  • Pholps papağanlarının duygusal gelişim seviyesi oldukça ileri düzeydedir. Bu nedenle Pholps papağanları insan anlayışına karşı çok hassastır.

Size daha iyi bir deneyim sunabilmek için internet sitemizde çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi almak için Çerez Politikamızı ve İnternet Sitesi Aydınlatma Metnimizi inceleyebilirsiniz.
X