Anasayfa

 Yavru Köpek Eğitimi Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Yavru bir köpek sahiplenmek, hayatta belki de en keyif verici şey olabilir. Ancak, bir canlının bütün sorumluluğunu almak ona iyi bakmak ve gereken eğitimini vermek anlamına gelmektedir. Sevimli dostlarımız, her ne kadar zeki canlılar olsa da kendi bakımlarını yapmakta çok zorlanırlar. Disipline edilmediklerinde hayat kaliteleri düşmektedir. Dolayısıyla hem onların iyi olmaları hem de mutlu bir hayat sürmelerini sağlamak köpek sahiplerinin huzuru açısından patili dostlarımızın mutlaka eğitimden geçmeleri gerekmektedir. Bu eğitim henüz anne sütünden yeni kesilmişken başlanmalıdır. Yavru Köpek Eğitimi Hakkında Bilinmesi Gerekenler hakkında bilgi vermek istiyoruz.

Sevimli dostlarımız, cinslerine ve büyüklerine göre değişecek bir biçimde yaklaşık olarak 10 aylık olana kadar yavru sayılmaktadırlar. 2 aylık süreçlerinde ise anne sütünden kesilmiş olurlar. Bu süre zarfından sonra hızlı bir şekilde eğitimden geçirilmesi gerekmektedir. Bu eğitim, tuvalet eğitimi ile başlayıp ısırmaması gerektiğini öğretmek, ev kurallarını öğretmek ve sosyalleştirilmeyi öğretmeye kadar uzamaktadır.

Tuvalet Eğitimi Vermek

Minik dostlarımız, aşıları tamamlanana kadar ev dışına çıkarılmamaktadır. Bu da köpeklerin tuvalet ihtiyaçları başta olmak üzere tüm ihtiyaçlarını bir süre evin içerisinde karşılayacağı anlamına gelmektedir. Yavru köpeklere tuvalet eğitimi ilk eve geldiklerinde başlamaktadır. Sevimli dostlarımızı çok iyi gözlemlememiz gerekmektedir. Tuvalet ihtiyaçlarını gidermek üzere olduklarında hemen oluşturulan alana yönlendirilmesi bu eğitimin ilk aşaması olarak kayda geçmektedir. Böylece minik dostumuz her tuvaleti geldiğinde bu alana gidilmesi gerektiğini öğrenecektir. Tuvalet eğitimi için ise çiş petleri, kafesler ve köpek tuvaletleri kullanmak yeterli olacaktır.

Evin Kurallarını Öğretmek

Minik dostlarımızın eğitiminde bir diğer aşama ise ev kurallarını öğretmektir. Minik, evin hangi alanlarına giremeyeceğini, hangi alanların kendisine ait olduğunu ve neler yapmaması gerektiğini öğrenmelidir. Bunun için ise sahipleri olarak bizleri dinlemesini sağlamamız gerekmektedir. Kimin lider olduğunu öğretmemiz gerekmektedir. İçgüdüsel olarak liderliğe yatkın olmaları sahipleri olarak bizim otoritelerimizi kabul etmelerini zorlaştırmış olsa da öğrenmeye meyilli canlılar olduklarından kaynaklı avantajlı konumda oluruz. Fakat onun bizleri sahipleri olarak görmeleri onlara yöneltmiş olduğumuz sevgiyi anlamalarına bağlıdır. Bu da yavru köpeklere otoritelerimizi kabul ettirmemizin ve b yolla evin kurallarını öğretmemizin ancak bu yöntemle olumlu olduğunun göstergesidir.

Isırmaması Gerektiğini Öğretmek

Minik dostlarımız, birbirleriyle iletişim kurarken ısırma yöntemini çok sık kullanmaktadırlar. Bu nedenle köpeğiniz ısırarak sizlere dertlerini anlatmaya ve oyun oynamaya çalışırlar. Isırma, uyarı olduğu gibi oyun çağrısı anlamına da gelir. Eğer yavru dostlarımız oyun oynarken ısırıyorsa oyunu orada bırakıp direkt komut vermemiz gerekmektedir.


Size daha iyi bir deneyim sunabilmek için internet sitemizde çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi almak için Çerez Politikamızı ve İnternet Sitesi Aydınlatma Metnimizi inceleyebilirsiniz.
X