Anasayfa

 Habeş Cinsi Kedi Özellikleri ve Bakımı

Bugün sizlere mükemmel tüy rengi ile adeta hayvanseverlerin kalbini kazanmış mükemmel bir ırktan bahsedeceğiz. Habeş cinsi kedi dostlarımız kedi ırkının, en eski üyelerinden birisidir. Antik çağların bazı izlerini halen üzerinde taşıyan bu mükemmel canlı; sosyallik, zeka ve hareketlilik konusunda dikkat çekiyor. Alışılmışın oldukça dışında tüy rengine sahip ve yüz yapısı ile kedi sever tüm insanların ilgisini çekiyor. Habeş cinsi kedi dostlarımızın benzerlerini daha önce Mısır ülkesindeki bazı duvar resimlerinde görüldüğü veya vitrinlerimiz üzerindeki biblolarda görmüş olmanız yüksek olasıdır. Bu mükemmel canlı orta boy ve ince yapıda bir kedi dostumuzdur. Kafası orta derecede üçgen şeklinde gözükebilir. Burnunun ucuna doğru ise hafif bir kırılım vardır. Habeş cinsi kedi dostlarımızın en sık görülen göz rengi ise yeşil, altın, ela ya da bakırdır. Bacakları çok güçlü ve ince uzun olarak tanımlanabilir. Afika bölgesinde rahatça avlanabileceği şekilde evrim geçirmeleri ilginç yönlerinden bir tanesidir.

Habeş Cinsi Kedi Kişilik ve Karakter Özellikleri

Habeş cinsi kedi dostlarımız kucağa gelmeyi pek sevmiyor. Bundan dolayı da bu güzel dostlarımızı kucağınıza alıp sevmekten vazgeçmelisiniz. Eğer kucak kedisi istiyorsanız Habeş cinsi kediler sizin için pek de uygun olmayacaktır. Genelde girişken, meraklı ve yüksek fizik kabileti ile tanınmaktadır. Kısıtlanma konusunda oldukça ciddidir. Habeş cinsi kedi dostlarımız kendisini bir ortam içerisinde kısıtlanmış olarak hissederse derhal mücadele eder ve tüm olanakları kendi lehine çevirebilir. Habeş cinsi kedi dostlarımızın bağımsızlığı, asla insanlara karşı soğuktur anlamına gelmemektedir. Genel yapısı itibari ile oldukça özverili, sevecen ve onlara bakan kişilere karşı çok sevgi dolu olduğu bilinir. Habeş cinsi kedi dostlarımız sizinle vakit geçirmekten hoşlanacaktır. Habeş cinsi kedi dostlarımız yalnız kalmaktan hoşlanmazlar. Yalnız bırakmamak adına onlara bir arkadaş daha sahiplenmeyi düşünebilirsiniz. Habeş cinsi kedi dostlarımız çok zekidir. Zıplama ya da yükseğe tırmanma konusunda davranış eğilimine girebilirler. Bu sebeple Habeş cinsi kedi dostlarımızın zıplama ve tırmanma gibi davranışları konusunda dikkat etmelisiniz.

Habeş Cinsi Kedi Bakımı

Bakımı oldukça kolay olan Habeş cinsi ked idostlarımız beslenme konusunda da size asla zorluk çıkarmayacaktır. Rutin veteriner kontorlleri dışında her kedi dostumuzun ihtiyacı olan protein diyeti Habeş cinsi kedi dostlarımız için de kaçınılmaz bir beslenme şeklidir.


Size daha iyi bir deneyim sunabilmek için internet sitemizde çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi almak için Çerez Politikamızı ve İnternet Sitesi Aydınlatma Metnimizi inceleyebilirsiniz.
X