Anasayfa

 Havai Fişekler Köpekler İçin Neden Korkutucu?

Köpek dostlarımız mükemmel hayvanlardır. Özellikle de harika ve hassas olan işitme, koruyucu içgüdülerinin yanında çok güçlü sadakatleri ile en iyi koruyucu, bakıcı ve tabii ki en iyi arkadaş olarak karşımıza çıkmaktadır. Havai fişek sesleri, köpekler için oldukça korkutucu bir deneyim olabilir. Köpekler, insanlardan farklı olarak, duyuları çok daha hassastır ve bu nedenle havai fişek sesleri gibi yüksek şiddetli sesler, onları rahatsız edebilir. Köpek dostlarımızın inanılmaz duyuları, mükemmel arkadaş olmalarını sağlıyorken minik patili dostlarımızın havai fişek gibi yüksek seslere karşı çok daha hassas hale getirebilirler. Peki, minik patili dostlarımızın havai fişeklerden korkmasındaki ana sebep nedir? Bu mükemmel duyuları elbette onları bu konu hakkında çok hassas hale getiriyor. Tam o anda ne yaşayıp ne hissediyorlar? Neden çok farklı tepki veriyorlar ve daha önemlisi onları rahatlatmak için ne yapabiliriz?

Çok Gürültülü!

Bu durum çok bariz bir şekilde söylenebilir. Ancak havai fişekler çok fazla ses çıkarıp çok fazla gürültü yaparlar. Köpek dostlarımızın mükemmel hassas işitme duyuları bu gürültüleri çok daha korkutucu hissettirebilir. İnanılmaz kulakları ile köpek dostlarımız bizden çok daha uzakta yüksek sesler duyabilirler. Bizlerin yaklaşık 6 metreden duyabileceğimiz şeyleri onlar 25 metre öteden duyabilir. Gerçekten mükemmel canlılar! Gök gürültüsü ya da havai fişek sesleri ise yüksek ve beklenmedik seslerdir. Size çok yüksek gelmese bile köpek dostlarımız endişelendiren bir tepki verebilir ve bu çok normaldir.

Peki Ne Yapmalıyız?

Köpek dostlarımızın havai fişek gibi seslere karşı verdiği tepkiler, minik patili dostlarımızın karakteristiği, yaşlarına ve çevrelerine göre değişebilir. Bazı köpekler, havai fişek seslerine alışmış olabilirler ve sadece hafif bir rahatsızlık hissederler. Ancak diğerleri, panik ataklarının yanı sıra korku, kaygı ve hatta agresif davranışlar gösterebilirler.

Köpek dostlarımızın havai fişek sesi ile ilgili başa çıkmasına yardımcı olabilmek adına birçok veteriner ve köpek uzmanı kişiler, köpek dostlarımızın stres seviyelerini azaltabilmek adına bir dizi strateji öneriyor. Örnek vermek gerekirse onların daha rahat hissedebilmesine yardımcı olmak adına köpek dostlarımızın odasına yumuşak müzik çalmak ve köpek dostlarımızı güvenli bir alanda olmasını sağlayabilmek faydalı olabilmektedir. 


Size daha iyi bir deneyim sunabilmek için internet sitemizde çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi almak için Çerez Politikamızı ve İnternet Sitesi Aydınlatma Metnimizi inceleyebilirsiniz.
X