Anasayfa

 Kedi Bakımı ve Beslenmesi İçin Püf Noktalar

Her insanın zaman zaman ailesine yeni bir kedi üyesi katıldığı doğrudur. Gerek büyükler gerekse de küçükler her zaman içlerindeki hayvan sevgilerini somutlaştırmak isterler. Barınaklardan veya sokaktan kedi sahiplenmek mümkündür. Peki bu ailenin yeni üyeleri sahiplenildiklerinde nasıl kedi bakımı yapılmalıdır?

İlk önce kedilerin yaşam alanlarını onlara uygun bir düzene getirmek gerekir. Diğer bir kedi bakımı ayrıntısı da iyi ve gerekli bir mama tedarik etmektir. Yüksek kaliteli, markalı yavru kedi veya kedi maması satın alınması önerilir. Veteriner hekiminiz yeni kedinizi veya yavru kedinizi değerlendirebilecek ve en iyi diyeti belirleyebilecektir. Evde bakmayı planladığınız kedinin hangi besini ne kadar yemesi gerektiği hususunda yaşı, aktivite düzeyi ve sağlık gibi faktörleri önemli ölçüde etkilidir. Bu nedenle de kedi bakımı için sahiplendiğiniz dostunuzu bir veteriner hekime götürmenizde yarar olacaktır.

Kedi Bakımı ve Beslenmesi İçin Püf Noktalar

Kediler, kalp ve göz sağlığı için esansiyel bir amino asit olan taurine ihtiyaç duyar. Seçtiğiniz mama, kedinizin veya yavru kedinizin yaşam evresi için dengelenmelidir. Düzgün dengelenmiş gıdalar taurin içerecektir. Bunlara ek olarak mamanın sağlıklı bir şekilde sindirilmesi için de su çok önemli bir yere sahiptir. Her zaman taze, temiz su sağlamanız ve kedinizin su kaplarını her gün yıkamanız ve yeniden doldurmanız gerekecektir. Kedi bakımı için beslenme faktörlerinin kaliteli olması ömürlerini uzattığı gibi hastalıklardan da korunmalarını sağlayacaktır. Öte yandan verilen yaş mama gibi ikramlar, diyetin % 5-10'undan fazla olmamalıdır.

Pek çok kişi, mamayı reddeden veya kendini iyi hissetmeyen bir kedi veya yavru kediye bebek maması verir. Lütfen etiketleri dikkatlice okuyun: Bebek maması soğan veya sarımsak tozu içeriyorsa, evcil hayvanınız zehirlenebilir. Anoreksiya, ishal, kusma veya uyuşukluk belirtileri iki günden fazla devam ederse evcil hayvanınızı veterinerinize götürmenizde fayda olacaktır. Lütfen yalnızca veteriner hekiminizin önerdiği besinleri kullanın.

Kedi bakımı için önemli kriterlerden birisi de tüylerin düzenli taranması ve tırnaklarının kesilmesidir. Bu gibi ayrıntılara dikkat ederek sizler de sahiplendiğiniz dostlarınıza güzelce bakabilir ve hastalıklara karşı rahatlıkla koruyabilirsiniz. Kedi bakımı ve yaşam konforu için muhakkak kedinize özel önerilere uymanızda fayda olacaktır.


Size daha iyi bir deneyim sunabilmek için internet sitemizde çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi almak için Çerez Politikamızı ve İnternet Sitesi Aydınlatma Metnimizi inceleyebilirsiniz.
X