Anasayfa

 Kedilerde Vitamin Eksikliği Problemi

Tüm canlılarda olduğu gibi kedi dostlarımızın da vitamin, mineral ve faydalı aminoasitlere gelişim ve sağlıklı bir yaşam sürebilmeleri için kesinlikle ihtiyaçları olacaktır. Eksikliği hem gelişim süreçlerini sekteye uğratabileceği gibi hem de bazı sağlık sorunlarıyla yüz yüze gelmelerine neden olacaktır. Sadece karnının doyması sağlıklı büyümeleri için yeterli olmayacağı gibi hastalıklara karşı güçlü bir bağışıklık sistemi ve büyürken yaşıtlarına oranla daha sağlıklı olması, kilosunun yerinde olması için dışarıdan kimi zaman ek takviyeler alması faydalarına olmaktadır. Unutmayın ki yavruluk ve yetişkinlik dönemini bedeninin tüm ihtiyaçlarına uygun beslenmiş ve gerekli takviyeleri almış bir kedi yaşlanma sürecinde de hastalıklara yakalanma ve vücut direnci hastalıklara karşı bağışıklık kazanmış olacaktır.

Kedi Dostlarımızdaki Vitamin Eksikliğinin Gözle Görülür Belirtileri

Vitamin eksikliği her kedi de farklı belirtilere yol açabilir. Uzun dönem herhangi bir sağlık sorunu dahi göstermeyebilir. Fakat herhangi bir sorunun olmaması onların vitamin takviyesi ihtiyacı olmadığını göstermez. Ne kadar kaliteli mama markalarını tercih ediyor olsak dahi bir noktada vitamin eksikliği oluşması ihtimaller dahilindedir.

Cilt Sağlığı ve Tüy Dökülmesi; Zayıf ve canlı olmayan tüyler en büyük göstergelerden birisi olabileceği gibi mevsimsel geçişler dışında sürekli tüy dökümü yaşanan bir sorunun göstergesidir. Sadece vitamin takviyesi ile kalmadan kullandığınız mamanın içeriğini de iyi okumanız gerekmektedir.  Her mama her kedi de aynı olumlu etkiyi göstermediği gibi veteriner hekiminizden bu tarz sorunlarda tavsiye almaktan çekinmemelisiniz.

Bağışık Sistemi; Bu durum tüm vücudu etkileyecek ve en istenmeye durumların başında gelir. Sağlıklı bir kedi beslemek ve sık sık veteriner yoluna girmek istemiyorsanız vitamin takviyesi dostunuz için elzem bir durum haline gelmektedir. Güçlü ve dirençli bir bağışıklık sistemine sahip kedi kolay kolay hastalanamaz, hastalansa dahi bu tip basit ama etkili rahatsızlıklara karşı direnç göstererek birkaç gün içerisinde toparlayarak eski haline kolayca gelebilir.

Düşük Mod; Oldukça hareketli ve evin içinde dört dönen kedinizin enerjisinin düşmesi kısmen vitamin eksikliğiyle de bağlantılıdır. Hareketsiz, uyuşuk ve sürekli uyku halinde olmak istemesi, oyun oynatmak istediğinizde gönülsüz tavırları bir şeylerin yanlış olduğunun başlıca göstergelerinden birisidir. Vitaminler, enerji üretimi için oldukça gerekli olup, eskisi gibi neşeli ve hareketli günlerine geri dönmesini istiyorsanız rutin olarak vitamin takviyesi yapmanız gerekmektedir.

Göz Sağlığı; Biraz ilginç gelse de A vitamini ve taurin içeriği nedeniyle kedilerin göz sağlığı için son derece önemlidir. Genelde kuru mamaların içerisinde belirli miktarlarda mama markasına bağlı olarak ihtiva etse de genelde bu besin değerleri onların günlük ihtiyacı açısından yetersizdir.


Size daha iyi bir deneyim sunabilmek için internet sitemizde çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi almak için Çerez Politikamızı ve İnternet Sitesi Aydınlatma Metnimizi inceleyebilirsiniz.
X