Anasayfa

 Kedi Kumu Seçerken Dikkat Etmemiz Gerekenler Nelerdir?

Kedi kumu seçimi hem can dostunuz için hem de sizin için oldukça önemlidir. Can dostunuz kedi kumunu beğenmediği takdirde alışkan olmadığı hareketleri sergilemesi oldukça olasıdır. Kum kabının dışına tuvaletini yaparak sizi eleştirir ve beğenmediğini hareketleriyle belirtebilir. Bu durumlarda oldukça anlayışlı karşılamalı ve sıkıntıyı çözme odaklı olmalısınız. Aksi takdirde can dostunuzu çok daha fazla strese sokarak bu alışkanlığı sürdürmesine sebebiyet verebilirsiniz.

Kedi Kumu Seçiminde Dikkat Edilmesi Gerekenler

Kedi kumunun tozutmaması; Kedi kumunun tozutması halinde hem tuvaletine kum doldururken hem de kediniz tuvaletini yaptığında etrafa çok fazla toz saçacaktır. Bu tozlar hem can dostunuz için hem de sizin için oldukça sağlıksızdır. Özellikle astım gibi problemlerden müzdaripseniz kedinizin kumunu temizlemek sizin için tam bir işkenceye dönüşebilir.

Kedi kumunun topaklanması; Kullandığınız kedi kumu, kediniz tuvaletini yaptıktan sonra topaklanmalıdır. Aksi takdirde tuvalet kabının dibine yapışabilir ve hatta kedinizin patilerine ve poposuna yapışabilir. Bu hem kedinizin hem de sizin hijyeniniz açısından oldukça sağlıksızdır. Bu sebepten kedi kumu seçerken topaklanmasına oldukça dikkat etmelisiniz. En uygun kedi kumu fiyatları satışımıza bakabilirsiniz.

Kedi kumunun koku hapsetmesi; Kedi tuvaletini özellikle kapalı bir ortamda bulunduruyorsanız kumunuzu alırken kokuyu hapsetmesine özellikle dikkat etmelisiniz. Koku hapsetmeyen bir kum kullandığınız takdirde kapalı alanda yoğun derecede tuvalet kokusuna maruz kalmanız oldukça da olasıdır.

Kumun emilim yapması; Alacağınız kum kediniz işediği anda çişini emilim yapabilecek etkide olmalıdır. Aksi takdirde hem kokuya sebebiyet verecek hem de topaklanmayı engelleyecektir.

Kumun içeriği; Özellikle kokulu kumlarda çok fazla kimyasal madde kullanımı olduğundan dolayı özellikle kokusuz kumları seçerek kedinizi olabilecek risklerden koruyabilirsiniz.  Bu kimyasallar kedinizde alerjik etkenler gösterebileceği gibi, idrar yollarında tahriş, idrar yolu enfeksiyonları ve bakteri oluşumunu da tetikleyebilir.

Fiyat; En pahalı kum en iyi kum değildir. Kum seçiminde en son bakılması gereken özelliklerden olmalıdır. En ucuz kum veyahut en pahalı olan kum kediniz ve sizin için iyi bir kum seçimi olmayabilir. Kum seçiminde özellikle dikkat edilmesi gereken şeyler içeriği, topaklanması, koku hapsetmesi, tozutmaması ve emilim yapması olmalıdır. Bu kriterler üzerinde değerlendirilme yapılmalı ve en uygun seçenek seçilmelidir.

Kum seçimi hem sizin hem de kedinizin sağlığı açısından oldukça önemlidir. Sağlık ve hijyen bakımından hem kendinizi hem de kedinizi güvenli tutmak adına kedi kumu seçiminde bu özelliklere dikkat edilmesi önerilir.


Size daha iyi bir deneyim sunabilmek için internet sitemizde çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi almak için Çerez Politikamızı ve İnternet Sitesi Aydınlatma Metnimizi inceleyebilirsiniz.
X