Anasayfa

 Kedi Otu Nedir? Kedi Otu Kedilerde Ne İşe Yarar?

Bugün sizlere kedi otu hakkında bir içerik sunmaya çalışacağız. Birçok kişi tarafından kedi otu oldukça fazla duyulmuş olsa da ne tür bir bitki olduğu ya da ne işe yaradığı ile ilgili kedi sahipleri olarak pek bilgi sahibi değiliz. Oldukça güzel gözüken çiçekleri ve hoş kokusu ile kedi otları, konulduğu her alana her zaman hoş bir hava katar ve oldukça popüler bir çiçektir. Peki, kedi otu ne işe yaramaktadır? Kedi otunun faydaları nelerdir? gibi soruları merak ediyorsanız gelin hep beraber bunları detaylı olarak inceleyelim.

Latince ismi kuvvetli ve güçlü anlamına gelen valeriana officinalis olarak bilinen kedi otunun ismi tüm dünyada kedi dostlarımız ile özdeşleşmiştir. İşte bunun en büyük sebebi ise minik dostlarımız kedi otunu gördüğü ilk andan itibaren kokladıkları anda verilen tepkiden dolayı olarak karşımıza çıkıyor. Sizler de kedi otu kedilerde ne işe yarar diye merak ediyorsanız Mihav.com ailesi olarak bu sorularınıza yanıt bulacağınız bir içerik hazırlamak istedik. 

Kedi Otu Nedir?

Kedi otu, doğal ortamda yetişen ve nane bitki familyasının bir üyesi olarak bilinmektedir. Oldukça hoş görüntüsü vardır. Aslında Asya ve AVrupa'ya özgü bir bitki çeşidi olarak biliniyor. Yaprakları ve kökünde içerdiği ana bileşen olan nepetalakton kedi dostlarımızın, kedi otunu kokladığı ilk andan itibaren tepki vermesini sağlayan ana sebeptir. Elbette kedi otunun içermiş olduğu nepetalaktona yavru patili dostlarımız tepki vermemektedir. Ortalama olarak 6 aylık olduktan sonra tepki verilen kedi otu, kedi familyası içerisinde görülen kaplan, aslan gibi büyük yırtıcı canlılarda da benzer etkiler oluşturmaktadır. Oldukça ilginç değil mi?

Kedi otu nedir sorusuna detaylı bir şekilde cevap verdikten sora asıl merak edilen "kedi otu ne işe yarar" konusu hakkında bilgi vermek istiyoruz.

Kedi Otu Ne İşe Yarıyor?

Beyaz ve pembe çiçeklere sahip olan kedi otu kapsül ya da kurutulmuş şekilde satılıyor. Keskin kokusu sebebi ile minik patili dostlarımızın bir kere koklamasından hemen sonra dahi etkisini hissettiği ve enerjisini yükselttiği kedi otu, bu ota genelde ters dönerek, sürtünerek ya da yuvarlanarak tepki verilmesi ile biliniyor. Miyavlamaya ve hırlamaya da başlayabilirler. Kedi otunun çiçeklerine sürtünen kedi dostlarımız odadan odaya koşabilecek kadar enerjiye sahip olabilir. Enerjik olan kedi dostlarımızın yanı sıra bazı hayvan dostlarımızda ise agresifleşmeye neden olabilir. Uzun süre kedi otu solunması ya da tüketimi kedi dostlarımızda mide rahatsızlığına sebep olabilir. Bu konuda lütfen dikkat edin. 

Araştırmalar dahilinde kedi otu kediler için pek zararı olmadığını gösteriyor fakat yüksek oranda kedi dostlarımız tarafından solunduğunda az önce de uyardığımız gibi sorunlar çıkabilir. Bu konuda en iyi destek alacağınız kişi veteriner hekiminizdir.


Size daha iyi bir deneyim sunabilmek için internet sitemizde çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi almak için Çerez Politikamızı ve İnternet Sitesi Aydınlatma Metnimizi inceleyebilirsiniz.
X