Anasayfa

 Kediler Neden Evden Kaçmak İsterler? Kedilerin Kaçma Nedenleri?

 

Kediler Neden Evden Kaçmak İsterler?

Kedi sahipleri olarak en çok karşılaştığımız durumlardan birisi olan kedilerin evden kaçma sebepleridir. Patili dostlarımız evin kapısı her açıldığında kapıya hamle yaparak kaçamaya çalışmaktadır. Açık pencere ve balkonlardan bile kaçma planları yapabilmektedirler. Bağımsızlıklarına son derece düşkünlükleriyle bilinen kediler evden kaçmak istemelerinin başlıca sebebi ise dışarıya merak salmalarındandır. Tabii ki kızgınlık dönemlerinde de kaçmak istemeleri gibi farklı bir sebepte doğabilmektedir. Çiftleşme arzuları kedilerimizin evden kaçmalarında son derece etkilidir.

Kedilerin Kaçma Nedenleri?

Evcil hayvan sahiplenmek oldukça ciddi bir sorumluluktur. Beslenmeleri ve bakımları dışında güvenliklerini de sağlamak bizlere düşmektedir. Evcil hayvanlarımızın birçoğu bizlerin yanından ayrılmak istemezler. Sahiplerinin yanında kendilerini güvende hissederler. Ancak kedilerimizde biraz daha farklıdır. Patili dostumuz, bağımsızlıklarına düşkün ve meraklı oldukları için sık sık evden kaçmaya meyilli olurlar. Bu davranışlarının başında kızgınlık dönemleri ya da bulunduğu ortamda mutlu olmamak olabilir.

Dışarıda ki Ortamı Merak Ederler

Yazımızda da belirttiğimiz üzere kedilerin en belirgin ve ayırt edici özelliklerinin başında meraklı olmaları gelmektedir. patili dostlarımızın her ihtiyaçları giderilmiş olsa da ev ortamının dışında bir hayat olduğunun farkındadırlar. Bu da kedilerde dışarıda ki ortamı merak etmelerine neden olur. Evinizde de gördüğünüz üzere kediler, meraklarını gidermek için pencere önlerine ve balkon kapılarına çıkar dışarıyı gözlemlerler. Bu da ilk fırsatta dışarıyı merak ettikleri için evden kaçmanın yollarını ararlar.

Kediler En Çok Hangi Dönemlerde Kaçmak İsterler?

Kedilerimiz en çok kızgınlık dönemlerinde kaçma eğiliminde olurlar. Çiftleşme arzuları bu dönemde fazlaca arttığından dolayı bu süreçte devamlı evden çıkmak için planlar kurarlar. Bu onların içgüdüsel davranışları olduğu için kendilerini durdurmaları hiçte mümkün değildir. Bu dönemleri uzun bir zaman dilimine yayılmasından dolayı oldukça önemlidir ve kızgınlık dönemine yılda ortalama iki defa girerler. Erkek kedileri evde tutmak oldukça zordur. Bu süreçte erkek kediler sürekli birbirleriyle kavga etmeye başlarlar ve üstünlük gösterip çiftleştiklerinde evden kaçmak kötü sonuçlar meydana getirebilir. Dişileri de erkek kediler gibi dışarıda oldukça tehlikeli dönemler beklemektedir. Bundan dolayı evde yaşam sürdürmekte olan kedilerin kızgınlık dönemleri başlamadan kısırlaştırılması gerekmektedir.

 


Size daha iyi bir deneyim sunabilmek için internet sitemizde çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi almak için Çerez Politikamızı ve İnternet Sitesi Aydınlatma Metnimizi inceleyebilirsiniz.
X