Anasayfa

 Toy Fox Terrier Cinsi Köpek Özellikleri ve Bakımı

Toy Fox Terrier cinsi köpek dostlarımız zekasının getirmiş olduğu kolay eğitilebilirlik düzeyi ve basit bakımı sayesinde apartman dairelerine son derece uyumlu bir ırktır. Bazen inatçılık ve agresif davranabileceğini unutmamanız gerekli. Çok tatlı ve minimal görüntüsü altında oldukça güçlü bir bedeni ve güçlü kişiliği ile tüm hayvan severlerin gönlünde taht kurmuştur. Oyun oynamayı çok seven Toy Fox Terrier cinsi köpek dostlarımız için bir sürü oyuncak almanızda fayda var. Onlara bakan kişiler ile aralarını çok iyi tutan bu köpek cinsi, sizlerle uyumak adına yatağa dahi çıkabilir. Vakit geçirmek istediklerinde ise vakit ayırmadığınız sürece öfkeli ya da kıskanç bir yapıya bürünebilirler. Bu sebeple Toy Fox Terrier cinsi köpek dostlarımıza ilgi gösterilmesi ve vakit ayrılması gerekir.

Toy Fox Terrier Cinsi Köpek Tarihçesi

İlk olarak İngiltere'de çıkmış olan Toy Fox Terrier cinsi köpek dostlarımızın tarihçesi 1500'lü yıllara dayanmaktadır. Birçok köpek ırkının melezlenmesi sonucu son halini alan bu ırk, genelde ahırlarda kullanılmıştır. Oldukça keskin bir zekaya sahip olmaları sebebi ile de bunun yanında basit eğitimleri gösterilerde kullanılmıştır. Toy Fox Terrier cinsi köpek dostlarımız 30'lu yıllarda birçok kez melezlenmiş ve bunun sonucunda 2000'li yılların başlarında son hali ile AKC'ye kaydını aldırmıştır. Günümüzde halen sirk gibi gösterilerde ya da güzellik yarışlarında Toy Fox Terrier cinsi köpeklere yer verilmektedir. Ev ortamına son derece uyumlu bir yapısı vardır.

Toy Fox Terrier Cinsi Köpek Karakter Özellikleri

Eğitim görmeyi oldukça seven Toy Fox Terrier cinsi köpek dostlarımız kolayca eğitilebilir. Diğer evcil köpek dostlarımız ile ya da çocuklarla aralarının iyi olduğu söylenenler arasındadır. Toy Fox Terrier cinsi köpek dostlarımız onlara bakan kişilerle araları son derece iyidir. Ayrıca, ev içerisinde başka köpeklere zarar verme eğiliminde olmazlar. Ev içerisinde farklı havanlar ile kolayca geçim sağlayabilir.

Toy Fox Terrier Köpek Irkının Bakımı

Bakımı çok kolay bir cinstir. PEk fazla tüy dökmezler bu sebeple haftada 2 kez taramanız yeterlidir. Toy Fox Terrier cinsi köpekleri arada banyo yaptırabilirsiniz. Tırnak bakımı için belirli dönemlerde tırnaklarını kısaltmanız yeterli olacaktır. Veteriner kontrollerini düzenli bir şekilde yaptırmanız da çok önemlidir.


Size daha iyi bir deneyim sunabilmek için internet sitemizde çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi almak için Çerez Politikamızı ve İnternet Sitesi Aydınlatma Metnimizi inceleyebilirsiniz.
X