Anasayfa

 Kedilerde Burun Tıkanıklığı Neden Olur?

Kedi dostlarımızda rinit ismi ile de bilinen akan ya da tıkalı bir burundan mustarip olma durumu oldukça yaygın görülen bir hastalıktır. Bu durum kedi dostlarımız için oldukça rahatsız edici olabilir. Burnu tıkalı bir kedi dostumuzun uyuması ya da yemek yemesi çok sıkıntı doğurabilir. Durum buykan kedi dostlarımızda burun tıkanıklığı ve altta yatacak olan sebebe bağlı değişkenlik gösteren tedavisi ile ve yönetimi ile çeşitli seçeneklerin olduğu bir durumdur. Profesyonel veteriner hekimleriniz bu konuda size yardımcı olabilecek en donanımlı kişilerdir. İnternette yer alan bu gibi içerikler yalnızca bilgilendirme sunar. Kedilerde burun tıkanıklığının neden oluştuğu, nereden ortaya çıktığı, nasıl tedavi edilmesi gerektiği ile ilgili bilgileri sizinle paylaşmak istiyoruz.

Kedilerde Burun Tıkanıklığı Belirtileri Nedir? Tıkanıklığın Sebepleri Nelerdir?

Burun tıkanıklığı yaşayan minik patili dostlarımızın aşağıda belirttiğimiz şekilde bir ya da birkaç belirtisi olabilir. Yüzde pençe izlerine rastlanabilir, burun akıntısı görülebilir, göz akıntısı görülmektedir, şiddetli hapşırma ve sürekli hapşırma durumları, iştahlarında azalma meydana gelebilir. En zoru su içmede azalma görülebilir bu konuya dikkat edin lütfen. Ağızdan nefes alma ya da nefes almada zorluk görülmektedir.

Kedi dostlarımızda burun tıkanıklığı genel olarak üst solunum yolu enfeksiyonları sebebi ile ortaya çıkabilecek bir durumdur. Viral enfeksiyon burun tıkanıklığının en belirgin sebeplerinden bir tanesidir. Kedi dostlarımızda burun tıkanıklığı sebepleri ise bakteriyel enfeksiyonlara bağlı gelişebilir. Bunun yanında bazı mantar enfeksiyonları buna sebep olabilir. Anormal doku büyümesine sebep olan kanser, iltihaplanmış ya da iltihapsız polipler, diş hastalıkları ve enfeksiyonları, alerji durumu, burundaki yabancı cisim, dudak yarıklığı gibi durumlarda görülebilir.

Kedilerde Burun Tıkanıklığı Teşhisi

Özellikle veteriner hekimlerimiz kapsamlı bir fiziki muayene uygulayacaktır. Bununla birlikte hücre örnekleri almak isteyebilir. Bronkoskopi ya da nazal yıkama yapmasına izin vermeleri için kedi dostlarımızın anestiye alınması gerekebilir. Kesin teşhis için öncelikle kedi dostlarımızda alt solunum yolları dinlenecektir. Oldukça ciddi bir durumdur. Kedi dostlarımızı en güvendiğiniz veteriner hekime bu konuda götürebilirsiniz. Sizlere bugün kedi burun tıkanıklığı ilei lgili içerik yazmak istedik . Bizi takip etmeyi unutmayın.


Size daha iyi bir deneyim sunabilmek için internet sitemizde çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi almak için Çerez Politikamızı ve İnternet Sitesi Aydınlatma Metnimizi inceleyebilirsiniz.
X