Anasayfa

 Kedilerde Kulak Hareketleri ve Sebepleri

Bizler gibi iletişim şekilleri olmasa da kedi dostlarımız oldukça etkin bir şekilde iletişim mekanizmasına sahiptirler. Hem bizlerle hem de diğer evcil hayvanlarla farklı iletişim yöntemleri oluşturacak kadar büyük mekanizmaları vardır. Kedi dostlarımızla ilk kez yaşayacak insanlar bu iletişim yöntemlerini başlangıç sürecinde anlamakta zorlanabilirler. Onların davranışlarını ilk etapta anlayamamak çok normaldir. Kedi dostlarımız, iletişim kurulurken ne hissettiğini ifade edebilmek için bıyıkları, gözlerini, kuyruklarını, kulaklarını kullanırlar. Her uzvu ile farklı mesajlar verebilen bu minik dostlarımız, insanlar ile de iletişime geçerken vücut hareketleri ile ne demek istediğini anlatabilirler. Kedi dostlarımızın kulak oynatması sese verilenden bir tepkiden daha fazlası olarak karşımıza çıkar. Kedilerin kulak hareketleri ve anlamlarını ele aldığımız bu yazımızda hoş geldiniz. Keyifli okumalar dileriz.

Kulaklar Öne Doğru Eğikse

Kedi dostlarımız sevgilerini ve ilgilerini genelde bizlerin beklediği şekilde göstermezler.Yine de bu hisleri yaşamadıkları anlamına gelmesin. İlgi görmek ya da oyun oynamak istemedikleri düşünülmemeli. Kulakları öne doğru eğik ise karşımızda bizden reaksiyon bekleyen heyecanlı, dost canlısı hatta şımarmaya yatkın bir kedi dostumuz olduğu düşünülebilir. Bu minik davet ile onlarla oyun oynamayı düşünebiliriz. Onlarla etkiletişimli ve interaktif oynlar oynamak çok daha iyi olacaktır.

Kulakları Dışa Doğru Açıksa

Sessiz bir şekilde ortamda sakin yatan kedi dostunuz bir anda toparlanıyor ve kulaklarını dışarı doğru çıkarıyor ise bir ses duymuş ya da sıra dışı bir hareket algılamış olabilmektedir. Bu durum hakkında daha fazla bilgi alabilmek adına kulak kepçelerini harekete geçirebilirler. Kulaklar dışarı doğru açıldığında ise kedilerin baskın şekilde harekete geçip hissetmiş olduğu duygu merak ve çevrede ne olduğunu anlayabilme ihtiyacıdır. Ayrıca, bu merakları yalnızca uyanıkken devreye girmemektedir. Kedi dostlarımız uyku esnasında da aynı kulak hareketini yapabilirler.

Kulaklar Standart Pozisyonundaysa

Kedi dostlarımız kulaklarını standart bir şekilde ek bir hareket yapmadan öylece durduruyorsa karşınızda sakin, mutlu ve konforlu bir kedi dostumuz vardır. Kedilerde kulak hareketleri içinde görülmek istenenlerden biri olan bu durumda endişesiz, mutlu ve sakin olduğunu anlayabilmemiz olasıdır. Kulaklar normal ise onunla oyun oynayabilir, sosyalleşebilirsiniz. Hatta onlara ödül mamaları ile yaşadığı keyife keyif katabilirsiniz. 

Kulaklar Yanlara Doğru ve Düşükse

Kedi dostlarımızın kulakları uçak kanatlarını andıran bir görüntüye geldi ise dikkat etmelisiniz. Çevresinde onları korkutan ya da endişelendiren bir şey olduğuna işaret olabilir. Ayrıca, kedi dostlarımız kulaklarını bu pozisyona getirdiğinde agresifleşmeye ve saldırganlığa da meyilli olmaktadır. Konforlu ya da mutlu değillerdir. 

Onlara gerçekten çok iyi bakmalıyız. Onlar bizim can dostlarımız. Her şeyden çok sevdiğimiz can dostlarımızın veteriner kontrollerini sürekli olarak yaptırmalıyız ve rutin şekilde veteriner hekimlere götürmeliyiz. Onların sağlığını en iyi veteriner hekimlerimiz anlarlar. Eğer kedi dostunuzda aksi bir durum keşfederseniz onları hekiminize götürmekten çekinmemelisiniz. Bizi takip ettiğiniz için çok teşekkür ederiz.


Size daha iyi bir deneyim sunabilmek için internet sitemizde çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi almak için Çerez Politikamızı ve İnternet Sitesi Aydınlatma Metnimizi inceleyebilirsiniz.
X