Anasayfa

 Pirene Mastifi Cinsi Köpek Özellikleri ve Bakımı

Oldukça büyük köpek cinslerinden birisi olan Pirene Mastifi cinsi köpekler ülkemizde de bilinen ismi ile Pirene Mastifi, İspanya ülkesine ait bir ırktır. Çoban köpeği olan bu türün geçmişten günümüze asli görevi sürüleri korumak oldu. Çok güçlü olan Pirene Mastifi cinsi köpekler Roman döneminde yaşamıştır. Molosser köpek cinsinden geldiği düşünülen Pirene Mastifi cinsi türün, atalarından bir diğeri ise İspanyol Mastiff'tir. Büyük olmaları sebebi ile çok fazla yiyecek tüketmeleri bakım maliyetlerini yükseltir. Bakımları oldukça zor olan Pirene Mastifi cinsi köpeklerin 20. yüzyılın başlarında nüfus azlığı görülmüştür. Ancak, hayvan severlerin çabası ile bu tatlı cinsin devamlılığı tekrar sağlanmıştır. İspanya ülkesinde, iç savaşın ardından hayatta kalmayı başarabilen Pirene Mastifi cinsi köpekler hem nazik hem de çok zekidir.

Pirene Mastifi Cinsi Köpek Genel Özellikleri Nedir?

Pirene Mastifi cinsi köpekler hakkında madde madde sıralayacağımız bu liste sayesinde şimdi ise onları çok daha yakından tanıyabileceksiniz.

  • Pirene Mastifi cinsi köpeklerin anavatanı İspanya'dır.
  • Köken olarak Roma'ya dayandığı düşünülen oldukça eski bir köpek cinsi olan Pirene Mastifi boyu erkeklerde 80 santimetre kadar uzayabilirken dişi Pirene Mastifi cinsi köpeklerde bu sayı 75 santimetredir. Erkeklerin ağırlığı 100 kilogramı bulabilirken dişi Pirene Mastifi cinsi köpekler ise 80 kilograma erişebilir.
  • Soğuk hava şartlarına dayanıklı olan Pirene Mastifi cinsi köpeklerin çift katmanlı kürkleri vardır.
  • Tüy renkleri genel olarak bembeyazdır. Pirene Mastifi cinsi köpeklerin yüzlerinden ve alınlarından başlayan ve ikiye ayrılan kahverengi lekeleri bulunabilir.
  • Kulakları sarkık ve orta büyüklükte olan Pirene Mastifi cinsi köpeklerin egzersiz ihtiyaçları ise oldukça fazladır.
  • Nadir olarak havlayan bu tür, gürültücü olmaması ile bilinir.
  • Mükemmel bi koruma ve bekçi köpeği olarak bilinirler.
  • Pirene Mastifi cinsi köpekler uysallıkları ve keskin zekaları ile eğitim açısından sahiplerine zorluk çıkarmaz.
  • Yuvalarına ve sahiplerine son derece sadakat gösterirler. Ev halkından görmüş olduğu tüm canlılar ile çok iyi zaman geçirirler. Çocuklara karşı nazik diğer evcil hayvanlara karşı sakindir.
  • Pirene Mastifi cinsi köpekler yabancılara ise agresif ve temkinli davranabilir.
  • Büyük ırk tüm köpek türdaşlarında görülen kalça çıkıklığı rastlanabilir.
  • Bakımlarına ve yaşam koşullarına bağlı olarak Pirene Mastifi cinsi köpeklerin ortalama yaşam süresi 10 yıl kadardır.

Pirene Mastifi Cinsi Köpek Bakımı

Görüntüleri ile son derece sempatik ve nazik olan bu köpek dostlarımız iyi bir karaktere de sahiptir. Bu tür köpekler her çoban köpeği gibi sahiplerine son derece bağımlı köpeklerdir. Bekçilik ve koruma konusunda uzman olan bu tür, şehir hayatına pek uyum sağlayamayabilir. Bakımı pek kolay olmayan Pirene Mastifi cinsi köpeklerin özgür doğaları gereği geniş alanlarda uzun süre egzersiz ihtiyacı hissederler.

Yuvalarını korumak için tehlikeli buldukları bir nesneye ya da canlıya karşı saldırgan davranmaktan çekinmeyen Pirene Mastifi cinsi köpekleri dışarıda gezdirirken tasma kullanmanız gereklidir. Bu türün yediği mama miktarı fazladır ve büyük ırklara özel köpek mamaları ile beslenmesi gerekebilir. Pirene Mastifi cinsi köpeklerin egzersizlerini kesinlikle atlamamalısınız.

Sizlere bu yazımızda Pirene Mastifi cinsi köpek ırkı hakkında bilgi verdik. Tüm detayları ile ele aldığımız bu yazıyı okuduğunuz için teşekkür ederiz. Bizi takip etmeyi unutmayın.


Size daha iyi bir deneyim sunabilmek için internet sitemizde çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi almak için Çerez Politikamızı ve İnternet Sitesi Aydınlatma Metnimizi inceleyebilirsiniz.
X