Anasayfa

 Kedilerin Mutlu Olduğunu Nasıl Anlarız?

İlgili bir kedi ebeveyni olduğunuzu anlamanız, kendinize ya da kedinizin mutlu olup olmadığını sormuş olmalısınız. Her kedi ayrı bir canlı olduğu için mutluluğu farklı bir şekilde gösterebilir. Kedi dostlarımızın kendine has karakterlerinin olması inanılmaz güzel bir durumdur. Tıpkı biz insanoğlu gibi kedi dostlarımız da vücut dillerini ya da seslerini kullanarak nasıl hissettikleri konusunda bize bilgiler verebilir. Bize nasıl hissettiğini gösterebilmek adına vücutlarının farklı uzuvlarını kullanabilirler.

Mutlu Kedilerin Belirtileri

Kedi dostlarımız özellikle mutlu olduğunda çok daha fazla ses çıkarabilirler. Yavru kedi dostlarımız sizlerle uzun konuşmalar yapabilmektedir. Miyavlayarak nasıl hissettiği konusunda sizi çok daha iyi bir şekilde ifade edebilir. Yüksek sesli bir kedi dostumuz, memnun bir kedinin, düşük perdesi olan bir kedi dostumuz ise mutsuz ya da hasta bir kedinin işareti olabilmektedir. Bir kedinin çıkarmış olduğu mırlama sesi de mutlu kedinin göstergesi olacaktır. Mırlama, her zaman neşeli bir kedinin kesin ve net bir işareti olmasa da genel olarak mutlu bir kedinin en büyük vokal ipuçları arasında yerini korumaktadır.

Kedi dostlarımız iyi hissettiğinde kendilerini bakımlı tutmak isteyeceklerdir. Neşeli bir kedi dostumuz diğer kedi dostlarımızı da yalayarak temizleyebilir. Hatta sizleri yalayabilir. Bu da güven ve olumlu bir durumu göstermektedir.

Neşeli ve Sağlılı Görünmesi En Önemlisi

En önemli noktalar arasında kedi dostlarımızın neşeli ve sağlıklı görünmesi, aktif ya da enerjik olması, yeme ve içme ihtiyacının normal bir seviyede olması, sağlıklı bir cildi ve tüyleri olması, normal bir uyku düzeni ve uyku süresi bulunması, normal bir davranış ve hareketleri olması, düzenli ve sağlıklı bir dışkı ve idrar çıkışı olması, sağlıklı bir diş ve diş eti sağlığı, ve daha birçok faktörleri içerebilir. 

İyi bir iştah da mutlu kedinin işareti olarak bilinebilir. Kedi dostlarımız bacağınıza sürtünerek miyavlayarak sizden yemek ister. Sizi mama kasesinin yanına götürür. Kedi dostlarımız akıllı canlılardır. Onlara bakan kişileri gerektiğinde kendilerini ödüllendirebilmeleri adına eğilmektedirler. Bu davranış tamamen güven belirtisidir. Kedi dostunuzun tamamen mutlu olduğunu ifade eder.

Kedi dostlarımızın mutlu olduğunu anlamak için sahip olmaları gereken tüm bu işaretleri dikkate almak ve kedinin genel sağlık durumunu izlemek önemlidir. Kediler için özellikle önemli olan bir faktör de kediye yeterli oyun ve aktivite seçenekleri sunmaktır, çünkü kediler oyun oynamak için can atan canlılardır ve oyunlarını oynamak mutlu ve sağlıklı olmalarını sağlar.


Size daha iyi bir deneyim sunabilmek için internet sitemizde çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi almak için Çerez Politikamızı ve İnternet Sitesi Aydınlatma Metnimizi inceleyebilirsiniz.
X