Anasayfa

 Munchkin Cinsi Kedi Özellikleri ve Bakımı

Bugün sizlere harika karakter yapısı ile tüm hayvanseverlerin kalbini kazanmış bir kedi ırkından bahsedeceğiz. "Sosis kedi" ismi ile de bilinen Munchkin cinsi kedi dostlarımızın el belirgin fiziksel özellikleri arasında bacaklarının gövdelerine oranla çok daha kısa olmasıdır. Oldukça kısa bacakları olmasına rağmen oldukça çevik olan bu can dostlarımız, oyuncu ve enerjik bir ırktır. Bacaklarının neden kısa olduğunu merak ediyor musunuz? Tamamen mutasyon sonucundan dolayı kısadır. Munchkin cinsi kedi dostlarımızın kısa bacaklı oluşu, omurga ya da kemik hastalıklarına karşı yatkın olmasını da beraberinde getirdiği düşüncesi olduğu gibi bu ırkın çok sağlıklı olduğu fikri de vardır. İşte, bu düşünce ayrılığının ana sebebi Munchkin cinsi kedi dostlarımızın tamamen farklı türleri olmasından kaynaklanıyor. Çok sevimli görünümleri vardır. Sağlık durumları ve kısa bacakları olmasına rağmen halen üretiliyor olmaları bambaşka bir konudur. Munchkin cinsi kedi dostlarımızın anavatanı olarak Amerika Birleşik Devletleri diyebiliriz. Bu konuda diğer bir görüş ise Munchkin cinsi kedi dostlarımızı ilk kez 1940'lı yıllar sırasında İngiltere ülkesinde görüldüğünü savunur. Savaştan sonra ciddi bir şekilde soylarının tükenildiği düşünüldü. Ancak Munchkin cinsi kedi dostlarımız sonrasında ABD'de yeniden ortaya çıktı.

Munchkin Cinsi Kedi Karakter ve Kişilik Özellikleri Nelerdir?

Munchkin cinsi kedi dostlarımız oldukça eğlenceyi seven bir kedi ırkıdır. Bununla birlikte çok enerjik, sevecen ve hızlı olan türlerden bir tanesidir. Yukarıdaki içerikte söylediğimiz gibi genetik mutasyon sonucunda kısa kalmış olan bacakları, bu dostlarımızı diğer soyağacındaki kedi dostlarımızdan çok ciddi şekilde ayırmıştır. Kısa bacaklarının belirgin özellikleri, oldukça yoğun tüy yapısı ile birleştiğinde çok sevimli bir görüntü ortaya çıkar. Munchkin cinsi kedi dostlarımızın mizaçları çok güzel olduğu için tüm hayvanseverlerin kalbini kazanabilmiştir. Tabir yerindeyse "cüce kedi" olarak isimlendirilen bu ırk, mizaç yapısı ile herkesin takdirini kazanmıştır. Diğer evcil dostlarımızla da çok iyi bir şekilde geçinebilen bu tür, saldırgan davranışlardan hoşlanmıyor. Munchkin cinsi kedi dostlarımız meraklı bir kedi türüdür. Bacakları kısa olmayan bir kedi ırkına göre tüm her şeyi yapabilme özgüvenine sahip olması ile biliniyor.

Munchkin Cinsi Kedi Bakımı

Bu can dostlarımız diğer evcil dostlarımız gibi aynı diyetle beslenmesinde problem olmayacaktır. Munchkin cinsi kedi dostlarımız kısa bacakları sebebi ile vücut kütlesinin ağırlığı yüksek olmamalıdır. Onları beslerken lütfen veteriner hekiminizin önerdiği miktarda mama verin. Rutin veteriner kontrollerini asla unutmayın ve günlük taramanız aranızdaki bağı da sıkılaştıracağını unutmayın.


Size daha iyi bir deneyim sunabilmek için internet sitemizde çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi almak için Çerez Politikamızı ve İnternet Sitesi Aydınlatma Metnimizi inceleyebilirsiniz.
X