Anasayfa

 Kedim Çok Su İçiyor. Sebebi Ne Olabilir?

Sizler de "kedim çok su içiyor. Sebebi ne olabilir?" sorusunu mu soruyorsunuz? O hâlde doğru içeriği okuyorsunuz demektir. Kedi dostlarımızın fazla su içmesinin neden kaynaklandığını çözebilmek adına birkaç tespiti sizinle paylaşmak istedik. Kedi dostlarımız eskilere bakıldığında çöl canlıları olarak biliniyorlardır. Oldukça az su ile hayatta kalabilirlerdi. Kuru mama ile beslenen minik patili dostlarımızın her zaman ynaında taze su bulunmalıdır. Tanelerin su içeriği bir avdan çok daha azdır.

Taze Su Sağlamalısınız

Su kaplarında, minik patili dostlarımızın her zaman taze su bulundurmalısınız. Ancak kedi dostlarımız başka yerlerden su içmeye kalkarsa da bu konuya şaşırmamanız gerekir. Bazı kedi dostlarımız muzluk ya da çeşmeden içmeyi sevebilirler. Bazıları balık içerikli su kaplarından ya da saksı altlıklarında su içebilirler. Kedi su pınarı satın alarak bu durumu çözebilirsiniz.

Kedim Neden Fazla Su İçiyor?

Kedi dostlarımız çok fazla su içmeye başladıysa lütfen veteriner hekime danışınız. Kolay bir şekilde açıklanabilir nedeni olurken gündeminize bir sağlık problemini de alabilirsiniz. Çevre ısısı çok yüksek olması ya da tuzlu gıdalar yemesi, kortikosteroid gibi ilaçların alınması su içmeye sebep olabilir. Minik patili dostlarımızda ekstra fazla su içilmesine polidipsi denmektedir. Genel olarak önemli hastalıkların bir belirtisi olarak görülebilir. Özellikle de böbrek yetmezliği, enfeksiyon, diyabet ya da diğer hormonal bozukluklar olarak görülebilir. Veteriner hekimlerimiz niçin çok fazla su içtiğini bularak sizlere en iyi tedavi yöntemini sunabilir. Kedi dostlarımızın ne kadar fazla su içtiğini gözlemleyin. 

Diyabet

Kedi dostlarımızda da tıpkı biz insanlar gibi diyabet hastalığı görülebilmektedir. Bu diyabet hastalığının en büyük belirtisi ise aşırı su tüketimidir. Özellikle de yaşlı ve kilosu yüksek kedi dostlarımızda diyabet görülme olasılığı çok daha yüksektir.

Böbrek Hastalığı

Böbrek yetmezliği olan yaşlı kedi dostlarımızda görülen bir hastalık olarak nitelendirilebilir. Bu hastalık, kedi dostlarımızın çok fazla su içmesine ve çok fazla idrara çıkmasına sebep olabilir. Kedi ölümlerinin özellikle de birinci sıralamasında böbrek yetmezliği görülür. Belirli bir aşamaya gelindiğinde tedaviye geç başlandıysa hastalık, çıkmaza girebilir. Bu sebeple en erken teşhis için hızlı rutin veteriner kontrolleri çok önemlidir.


Size daha iyi bir deneyim sunabilmek için internet sitemizde çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi almak için Çerez Politikamızı ve İnternet Sitesi Aydınlatma Metnimizi inceleyebilirsiniz.
X