Anasayfa

 Tortoiseshell Cinsi Kedi Özellikleri ve Bakımı

İsimlerinden de anlaşılacağı üzere renkleri de karışık olan Tortoiseshell cinsi kedi dostlarımız bağımsız kişilik yapısı, zekaları ve oyunculuk özellikleri ile bilinen mükemmel kedilerdir. "Tortie" isimlendirmesinin tüy renklerinden alan Tortoiseshell cinsi kedi dostlarımız dünyanın her yerinde kolayca rastlanabilen varlıklar olması sebebi ile kökenlerinin net bir şekilde tahmin etmek çok zordur. Mistik görünümleri sebebi ile efsanelere de konu olan Tortoiseshell cinsi kedi dostlarımız ayrı bir kedi ırkı olarak kabul edilmemektedir. Güney Doğu Asya'dan Avrupa'nın kuzeyine kadar ilerleyen ünleri sayesinde Tortoiseshell cinsi kedi dostlarımız hakkında her kültürde çok farklı hikayeler anlatılır. Genel olarak bakıldığında şans getirdiğine inanılan Tortoiseshell cinsi kedi dostlarımızın çoğunun dişi olması, inanışlara göre ise değişen şekilde Tortoiseshell kedi dostlarımızın bir tanrıçanın yeryüzünde oluşan sembolü şeklinde algılanmasını da sağlamıştır. Oldukça ilginç hikayelere konu olduğunu söylemiştik. Günümüzde halen ev içerisine bereket ve şans getirdiği düşünülen Tortoiseshell cinsi kedi dostlarımızın Uzak Doğu ülkelerinde evleri net bir şekilde koruduğuna inanılmaktadır.

Tortoiseshell Cinsi Kedi Genel Özellikleri Nedir?

Şimdi de Tortoiseshell cinsi kedi dostlarımız hakkında daha detaylı bilgiler alabilmeniz adına madde madde hazırladığımız bu listeye göz atmalısınız.

  • Tortoiseshell cinsi kedi dostlarımız başlı başına bir ırk değildir. Bu sebeple kökenleri net bir şekilde söylenememektedir. Amerika'dan Kuzey Avrupa'ya Uzak Doğudan her yere uzanan bir üne sahiptir ve dünya üzerinde her yerde görülmektedir.
  • Tortoiseshell cinsi kediler orta iriliktedir ve ağırlıkları 4 ile 7 kilogram arasında değişmektedir.
  • Çoğu Tortoiseshell cinsi kedi dostumuz dişidir. Bunun ana sebebi ise kürklerindeki renk kombinasyonlarının yalnızca dişilerde oluşan kromozom ile açıklanabilmesidir. Daha net bir şekilde özetlemek gerekirse 3 bin Tortoiseshell cinsi kediden yalnızca 1 tanesi erkek olabilmektedir.
  • Gözleri genelde yeşil, kehribar ya da sarı olabilir.
  • Tortoiseshell cinsi kediler elmacık kemikleri biraz çıkıktır.
  • İnce ve uzun olmasına rağmen çok güçlü bacaklara sahiptir. Oldukça hareketli ve enerjik kedi dostlarımız arasında bulunmaktadırlar.
  • ZEki ancak inatçı ve özgürlüğe çok düşkün kedi olarak bilinirler. Eğitime yakın olduğu söylenemez.
  • Yuvalarını çok çabuk bir şekilde benimseyen Tortoiseshell cinsi kedi dostlarımız eve hemen adapte olur. Sahiplerine ve yaşadığı diğer canlılara bağlılıkları yüksek olarak bilinmektedir.
  • Biraz olsun obeziteye yatkın kedilerdir.
  • Tortoiseshell cinsi kedi dostlarımız bakıma ve yaşam koşullarına da bağlı olmak üzere ortalama 15 yıl kadar yaşarlar.

Tortoiseshell Cinsi Kedi Bakımı

Oldukça renkli tüyleri ile karmaşık bir karaktere sahip olan Tortoiseshell cinsi kedi dostlarımız bağımsızlıklarına son derece düşkün varlıklardır. Eve ilk getirdiğinizde çok zeki olmaları sebebi ile yaşam alanlarına adapte olabilirler. Tortoiseshell cinsi kedilerle sürekli oyun oynamanız gerekse de bazen yalnız kalmayı sevebilirler. 

Ev dışında balkon ve pencere kenarlarına da bayılan Tortoiseshell cinsi kedi dostlarımız saatlerce dışarıyı izleyerek zamanını geçirir. Genelde dişi olan Tortoiseshell cinsi kedi dostlarımız ev dışına kontrolsüz çıkarılmaları önerilmemektedir. Dışarı kaçtığında hamilelik riski ile karşılaşan bu kediler kısırlaştırılmaları şarttır. Aylık veteriner kontrollerini de aksatmamanız gereken bu cins kediler başlı başına bir ırk olmaması sebebi ile bir sağlık problemi kaydedilmemiştir. Ancak tırnak ve kulak kontrolleri uzman veteriner hekimler tarafından düzenli şekilde sağlanmalıdır.


Size daha iyi bir deneyim sunabilmek için internet sitemizde çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi almak için Çerez Politikamızı ve İnternet Sitesi Aydınlatma Metnimizi inceleyebilirsiniz.
X