Anasayfa

 Kedim Hasta Oldu. Hasta Kediler Ne Yer?

Bugün sizler için hazırladığımız içeriğin konusu "Kedim hasta oldu. Hasta kediler ne yer?" sorusuna yanıt verecek. Can dostlarımız hasta olduğu zaman onları konforlu ve güçlü tutmak çok önemlidir. Güçlü tutmanın en iyi yolu ise elbette yemek olacaktır. Elbette çoğu hasta kedi yemek yemeyi reddedebiliyor. Minik dostlarımızın karşı koyduğu yemekleri daha lezzetli hale getirmek mümkün olabilir. Yemek yemeyi reddeden kedi dostlarımıza karşı tüm sorumluluk size düşmektedir. Bir kedi dostumuzu yemek yemeye ikna edebilmek büyük bir sabır gerektirmektedir. Sancısı olan, ağrısı olan bir kedi yemek yemeye daha az isteklidir.Minik patili dostlarımızın ya da yemek zorluğu görülen dostlarımızda diş eti hastalıkları, solunum sistemi rahatsızlıkları, göz bozukluğu, omurga ya da boyun ağrısı gibi çeşitli ağrılar görülebilir. Herhangi bir operasyon geçirmiş dostlarımızda da yemek yemeyi reddetme görülebilir. İşte bu iştahsızlık süreci boyunca onlara çok iyi bakmamız gerekiyor.

Hasta Kediler Nasıl Yemek Yer?

İlk yol elbette mamalarını en çekici hale getirmek olacaktır. Kedi dostlarımız özellikle burnu tıkandığı zaman kokuları net alamayabilir ve iştahı kaçabilir. Hasta bir kedi dostumuzun yiyebileceği şeyleri en mümkün olduğunca leziz hale getirmek tamamen sizin elinizdedir. Eğer kedi dostlarımızın yaş mama ile besliyorsanız aromalarını üst seviyeye çıkarmak için veteriner hekime de danışarak mamayı çok az ısıtabilirsiniz. Bununla birlikte doğranmış taze balık parçaları ya da tavuk suyu eklemeniz de lezzet katacaktır. Kedi dostlarımız yemeğini sorunsuz şekilde yiyor fakat küçük miktarlarla besleniyorsa veteriner hekiminizin önerdiği kadar kedi vitamini takviyesinde bulunabilirsiniz. Kedi vitaminleri belirli hayvanların (tavuk ya da balık) tatlarından oluşması sebebi ile iştah açabilir. Birden fazla çeşitliliğe gitmek de çok önemli. Kedi dostlarımızın hastalık zamanında değişebilecek iştahına son derece ayak uydurmak zorunda kalabilirsiniz. Onlara farklı yiyecekler vermek gerekmektedir. İyileşme dönemindeki hasta bir patili dostumuz için lezzetli içerikler her zaman iştah açıcı olmuştur. Kedi dostlarımız hasta olduğunda farklı yiyecekler verebilir ve farklı mamalara gidebilirsiniz. Bununla birlikte az ve sık beslemek çok yararlı olacaktır. Stresli veya hasta bir dostumuzun yemek yeme konusunda zorlandığından Mihav ailesi olarak bahsetmiştik. Düzenli ve az miktarda taze yiyeceklerle beslemeniz mükemmel olur. Yemek yerken onların yanında olmak da dostlarımızı mutlu edecektir. KEdi dostlarımızın tek başına yemek yemesini önleyerek daima yanında olun.


Size daha iyi bir deneyim sunabilmek için internet sitemizde çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi almak için Çerez Politikamızı ve İnternet Sitesi Aydınlatma Metnimizi inceleyebilirsiniz.
X