Anasayfa

 Yavru Köpek Eğitimi ile İlgili Bilinmesi Gereken En Önemli Konular

Hayatlarımızı güzelleştirdiğimiz yavruyu buldunuz ve artık sahiplenmek istiyorsunuz. Eve dönmüş olduğunuzdan itibaren artık hayatınız asla eskisi gibi olmayacak. Büyük bir sevgi yağmuruna ek olarak çeşitli sorumluluklar da sizi bekliyor olacaktır. Yavru köpek dostlarımız söz konusu ise onların sağlıklı gelişimleri ve beslenmelerini sürdürülmesi adına önemli bir diğer konu ise eğitimleridir.

Minik yavru köpek dostlarımız genelde 2-3 aylık olduğunda annelerinden ayrılmaktadırlar. Bu süreç içerisinde eğitim verilmemesi gereken bir dönem olarak söylenebilir ancak yanlış bir yanılgıdır. Yavru köpek dostlarımızın eğitimine eve ilk adım attığından itibaren başlanmalıdır. Uzun yıllar boyunca sürecek olan bu dostluğun ilk adımlarının atılmış olduğu evrede sınırlarının bilinmesi sağlanmalıdır. Bu sayede hem liderini tanıyabilir hem de daha minik köpek dostlarımız daha dengeli bir psikolojiye sahip olacaktır. Minik tatlı köpeklere eğitimleri sırasında basit komutlar öğretilebilir. Ayrıca yavru köpek eğitiminde tuvalet eğitimi aksatılmamalıdır. Ancak en önemli şey elbette çok sevdiğimiz köpek dostlarımızın sosyalleştirilmeleri ve belirli davranışlarının benimsenmesini sağlanmasıdı olacaktır.

Sosyallik Çok Ama Çok Önemli!

Minik yavru köpek dostlarımız olduğunda onlara öğretecek ve onlara alıştıracak birçok şey bulunur. Hızla büyüyen dönemlerinde eğitimleri söz konusu olduğunda daima önceliğiniz sosyalleştirilmeleri olmalıdır. Minik köpek dostlarımızın karma aşıları bittiğinde güvenli bir şekilde dışarı çıktıkları andan itibaren mümkün olduğunda farklı bir yere gitmesi, farklı kişiler ile temas etmesi ve tanışması, farklı evcil hayvanlarla buluşması farklı zeminlere temas ediyor olması ve farklı sesleri duyabilmesi çok önemlidir. Bu sayede dış dünya ile arasındaki farkındalık artacaktır.

Isırmasını Önlemeniz Gerekiyor

Yavruluk döneminde en önemli eğitim süreçlerinden bir tanesi de onların ısırma şiddetinin ayarlanmasıdır. Anneleri ile birlikte yaşarken muhtemelen kardeşleri ile oyun oynarken birbirlerini ısırıyor oluşları yeni eve geldiğinde bu şekilde alışkanlıklarının sürmesi çok olağan bir davranıştır. Ancak bu durumun bir sınırı olmalıdır. Sizlerle oyun oynayan köpek dostlarımız ağrıya ya da acıya sebep olabilecek şidetli ısırmalar söz konusu ise bu davranışı hemen acilen engellemeniz gerekiyor. Bu durum hem sizler için hem de onlar için güvenli olacaktır. Isırma daranışını kontrol edebilmek adına ısırabileceği köpek oyuncaklarına başvurabilirsiniz.


Size daha iyi bir deneyim sunabilmek için internet sitemizde çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi almak için Çerez Politikamızı ve İnternet Sitesi Aydınlatma Metnimizi inceleyebilirsiniz.
X