Anasayfa

 Kedim Mama Yemiyor. Bu Durumda Ne Yapmalıyım?

Bu çaresiz durumu her kedi sahibi dönem dönem yaşıyor. Bunun mamadan mı yoksa kedi dostlarımızdan mı kaynaklı olduğunu ayırt edebilmek çok zordur ancak iyi bir gözlemle bunun üstesinden gelinebilir. Genel olarak bu hali yaşayan ya da panik olanlar yeni kedi sahipleri olabilir. Tecrübeli olanlar kedi dostlarımızın iştahsız, hasta ya da kedi dostunun mamayı reddettiğini hızlıca anlayabilmektedir. İştahsızlık bir hastalık hali olabilir ve birçok hastalığın hastalık belirtilerinden birisidir. Ağızda bulunan diş enfeksiyonundan patalojik birçok problemin belirtisidir. Bazen psikolojik olarak dahi ya da dişi kedilerin kızgınlık dönemlerinden iştahsızlık kaçınılmaz olabilmektedir ancak bu durum tamamen geçicidir. En sık rastlanan mama yememe hali ise mamadan kaynaklanan bir durumdur. Hatalı mama seçimi, kedilerin mama seçiciliği, kuru kedi mamasına ya da yaş mamaya alışkanlığının olmaması, bozuk ya da oksitlenmiş mamalar bu duruma etki gösterebilmektedir.

Ona Uygun Mama Seçin

Mama ile alakalı bir durum var ise hemen hemen birçok mama markası kabaca bu durumu çözmüştür. 1 ile 12 aylık yavru kediler için üretilen yavru kedi mamaları, 1 ile 7 yaş için yetişkin kedi maması ve 7 yaş üzeri için yaşlı kedi mamaları üretiliyor. Siz de kesinlikle veteriner hekiminize danışarak onun özel bir tavsiyesi var mı diye sormalısınız. Ayrıca yaş gruplarına göre de seçim yapmanız mümkündür.

Bozulmuş ya da uzun süre kalmış mamaları kedi dostlarımız asla istemeyecektir. Bu tür mamaların yenilenmesi de en doğru tercihtir zaten. Eğer kedi dostlarımız bir mamaya alışmış ise ve siz birden değişim yaptıysanız genelde alışık olduğu lezzeti kabında beklerler. Bundan dolayı da mama değişikliğinde sürekli olarak hafif geçişler yapılmalıdır. Alışık olduğu mama azaltılıp yeni mama artırılarak karıştırılıp geçiş yapılması mümkündür.

Kedim Kuru Mamayı Yemiyor. Neden Olabilir?

Kedi dostlarımızın kuru mama alışkanlığı yok ise kuru mama onlara lezzetsiz gelebilir. Ancak şu unutulmamalıdır ki kuru mama lezzetsiz olmakla beraber evet, sağlıklıdır da. Kesinlikle veteriner hekiminize danışarak bu konuyu çözmeniz mümkün olabilir. Kuru mamaya alıştırmadaki en pratik yol alışık olduğu lezzetlerle kuru mamayı tatlandırmaktır. Bu yöntem çok ama çok başarılıdır. Unutmayın ki kedi dostlarımız inatçı varlıklardır. Bu sebeple inadından vazgeçirmek ona da uzun ve sağlıklı bir ömür katacaktır.


Size daha iyi bir deneyim sunabilmek için internet sitemizde çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi almak için Çerez Politikamızı ve İnternet Sitesi Aydınlatma Metnimizi inceleyebilirsiniz.
X