Anasayfa

 Kedimin Bıyıkları Dökülüyor. Sebebi Ne Olabilir?

Kedi dostlarımızda bıyık dökülme durumu çok önemli bir sorun olarak gündemimize gelebilir. Kedi dostlarımızın bıyıkları yalnızca görünüş olarak ya da olduklarından çok daha tatlı olmaları için değil, hayatlarını konforlu bir şekilde devam ettirebilmeleri adına ihtiyaç duymuş olduğu uzuvlarından bir tanesi olarak adlandırılabilir. Birçok insan, "kedimin bıyıkları ne işe yarıyor?" diye merak etmektedir. Bu konuyu araştıran kedi sahipleri için bu içeriği hazırlamak istedik. Kedi dostlarımızın bıyıkları hakkında bilgi sahibi olmalısınız. Kedi ebeveyni kişiler, bazı zamanlarda kedi dostlarımızın bıyıklarının döküldüğünü ya da ortadan ikiye bölünerek kırıldığını söylemektedir. Bu durum ile karşı karşıya kalan insanlar bu durumda hemen edişelenip internette araştırmaya koyuluyorlar. KEdi dostlarımızda bıyık dökülmesini gayet normal olarak karşılamak gerekiyor. Biz insanlar her gün saç teli döküyorsa minik patili dostlarımız da tüy yapısına bağlı olarak ya da mevsimsel olarak tüy dökebilmektedir. Bu durum her zamankinden daha fazla meydana geliyor ise altında başka sağlık sorunları da aranabilir. Yalnızca bir mevsimden diğer mevsime geçiş sırasında bıyıkları dökülüyor ve çok geçmeden hızlı bir şekilde yerine geliyor ise bu durumda hiçbir sorun yok gibi gözükmektedir. 

Kedimin Bıyıkları Neden Dökülüyor?

Kedi dostlarımızı o kadar çok seviyoruz ki, minik patili dostlarımızın bıyıklarının bir teline dahi kıyamıyoruz. Onların bıyıklarının döküldüğünü ya da kırıldığını görünce üzülmeniz çok normaldir. Ancak korku içerisine girmeden önce bıyıkların yerine gelip gelmeyeceği ile ilgili bekleme aşamasına girmeniz çok doğru bir yöntem olacaktır. Bazı kedi dostlarımızın bıyıkları dökülmenin yanında bir de ortadan ikiye kırılıyor. Bu sayede kırılan bıyık kısa kalacağı için bıyık boyutları çok orantısız durabilmektedir. Eğer sizlerin de kedi dostu çok hareketli ve yaramaz ise bıyıklarının kırılması normal bir durum olarak karşılanabilir. Yüksek bir yerden atlarken yanlış temas, bıyık kırılmasına sebep olabilir.

Bir de kedi dostlarımızın bıyıklarına daima dokunmadığınız konusunda emin olmalısınız. Kedi dostlarımızın bıyıklarına dokunulmasına hiç sevmediği için sizi bıyıklarına yaklaştırmayacaktır. Özellikle kedi dostlarımızın bıyıkları asla tutup çekilmemeli ya da kesilmemelidir. Bu durum oldukça hassastır. Kırılan bıyıklar zamanla dökülecek ve yerine yenisi çıkacaıtr. Bazı bıyık kırılma sebeplerinden birisi de kedi dostlarımızın çok titiz olması ile ilişkilidir. 


Size daha iyi bir deneyim sunabilmek için internet sitemizde çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi almak için Çerez Politikamızı ve İnternet Sitesi Aydınlatma Metnimizi inceleyebilirsiniz.
X