Anasayfa

 Kedimin Karnı Şişiyor. Sebebi Ne Olabilir?

Bugün sizler için hazırladığımız içeriğin konusu "Kedimin karnı şişti. Ne yapmam gerekiyor?" sorusuna yanıt verecek. Kedi dostlarımızda görülen karın şişkinliği, yani diğer ismi ile karın distansiyonu olarak bilien bir sağlık sorunu olarak gündemimize gelebilir. Karın şişkinliği, kedilerde karın bölgesinin üst tarafında görülen bir şişkinliktir. Can dostlarımızda görülen karın şişliği, karın bölgesinde yaşanan bir genişleme olarak bilinir. Kedimizin karnı normalde çok daha fazla büyümesi ile gözle görülür bir hale gelebilir. Güzel patili dostlarımızda karın şişkinliği cinsiyet, yaş ya da birçok farklı sebebe dayalı olarak görülebilmektedir. Kedilerde karın şişliği oldukça basit bir sebepten de kaynaklı olabilir. Ancak unutulmamalıdır ki çok ciddi bir şekilde bazı hastalıklardan kaynaklı olarak da görülebilir. Hızlı bir şekilde görülebileceği gibi, şişlik, zaman içerisinde de gündeminize gelebilir. Elbette bu durumda her hastalıkta olduğu üzere doğru teşhis ve doğru müdahale çok önemli bir durumdur. Bu sebep doğrultusunda kedi dostlarımızı çok iyi bir şekilde gözlemlemelisiniz. En ufak bir sorunla bile karşılaştığınız zaman veteriner hekiminize danışmayı ihmal etmeyin.

Kedimin Karnı Şişiyor. Sebebi Ne Olabilir?

Karın, göğüs ya da pelvis arasında bulunan çok önem arz eden organların yer almış olduğu bir alandır. İşte bu sebepler doğrultusunda mide, dalak, pankreas karaciğer, bağırsak gibi önemli organlar bulunur. Bununla birlikte birçok doku da karın bölgesindedir. Karın şişkinliğinin birçok sebebi ulunması ile birlikte söz konusu bu sebepler kedi dostlarımızın sağlığı açısında çok iyi bilinçlenilmelidir. Genel olarak basit bir sebepten dolayı karın şişkinliği görülse de ciddi bir sorunun da habercisi olabilir. Eğer sorun basitse kolay bir tedavi yöntemi ile veteriner hekim müdahalesi ile hızlı bir şekilde geçebilir. Kedi dostlarımızda özellikle obeziteden dolayı da karın şişkinliği görülmektedir. Aşırı kilo sebebi ile yaşanan obezite hastalığı neticesinde kedi dostlarımızın karın bölgesinde yağ birikebilir. Ayrıca gaz da kedi dostlarımızda karın şişkinliğine sebebiyet verebilir. Can dostlarımızda mama değişimi ya da yanlış beslenme durumu sebebi ile gaz sorunu görülebilir. Diyabet yani kedi dostlarımızda görülen şeker hastalığı karın şişkinliğine sebep verebilir. Kiloya bağlı diyabet görülebildiği gibi karın şişkinliği kilo olmadan da diyabet olabilir. Bunlarla beraber FIP, karın içi tümörü, asites, sindirim sistemi rahatsızlığı, hamilelik, kabızlık gibi sorunlardan dolayı karın şişkinliği görülmektedir.


Size daha iyi bir deneyim sunabilmek için internet sitemizde çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi almak için Çerez Politikamızı ve İnternet Sitesi Aydınlatma Metnimizi inceleyebilirsiniz.
X