Anasayfa

 Wila Krungthep Cinsi Kedi Özellikleri ve Bakımı

Mükemmel görünümleri ile kedi cinslerine dünya üzerinde ev sahipliği yapan Tayland'ın ana sembolü olmuş Wila Krungthep cinsi kedi dostlarımız, isimlerini ülkelerinin başkentinden ve tüy renklerinden almaktadır. İnanılmaz güzel olan bu kedi cinsleri çok değerlidir. "Wila" sözcüğü kırmızı anlamına geliyor. "Krungthep" sözcüğü ise Tayland'ın en büyük şehri ve başkenti olan Bangkok'un Tayca ismine karşılık gelmektedir. Çok sevimli olan Wila Krungthep cinsi kedi dostlarımız kırmızıya benzeyen karakteristik tüyleri ve Bangkok dışında çok da fazla bir yerde bulunmamaları sebebi ile bu cinsin Wila Krungthep olarak anılmasını sağlamıştır. Sayı olarak gerçekten de çok az olan bu kedi dostlarımız en nadir kedi cinsileri arasında yerini korumaktadır. Bangkok kedi dostlarımız ile çok karıştırılan Wila Krungthep cinsi kediler, başlı başına bir cins kedidir. Ancak, Wila Krungthep cinsi kediler hakkında çok fazla çalışma yapılmamıştır ve bu kedi ırkı ile ilgili bilgiler sınırlıdır.

Wila Krungthep Kedisi Genel Özellikleri Nedir?

Şimdi de madde madde sıralayacağımız liste sayesinde Wila Krungthep cinsi kedi dostlarımızı çok daha yakından tanıyacaksınız.

  • Bu kedi cinsinin anavatanı Tayland ülkesidir.
  • Tayland dışında Wila Krungthep cinsi kedi dostlarımıza başka yerde rastlamak çok zordur.
  • Wila Krungthep cinsi kedi dostlarımızın sayıları çok azdır. Ve dünya genelinde oldukça değerlidir.
  • Wila Krungthep cinsi kedi dostlarımız çok nadir olması sebebi ile üzerlerinde pek de çalışma yapılmamıştır.
  • Wila Krungthep cinsi kediler orta iriliktedir.
  • Siyam kedi dostlarımız ile akraba olduğu düşünülür.
  • Çok zeki varlıklardır. Ev yaşamına hızlı bir şekilde adapte olan Wila Krungthep cinsi kediler ayrıca meraklıdır da.
  • Bakımlarına bağlı olmakla beraber Wila Krungthep cinsi kedi dostlarımızın ortalama yaşam süresi ise 15 yıl kadardır.

Wila Krungthep Cinsi Kedi Bakımı

Bu kedi cinsine Tayland'da rastlamak çok mümkün olsa dahi özel olarak yetiştirilmediği müddetçe onlar çok nadir olarak kalacaktır. Wila Krungthep cinsi kediler kedi sahiplenmek isteyenlerin gözdesi haline gelmiştir. Veteriner hekim kontrollerini asla unutmamalısınız. Özgürlüklerine son derece düşkün bir kedi cinsidir. Mutlaka ev dışında çıkma istekleri de karşılanmalı bu kedi cinsinin. Eğer dışarıya çıkmasına kontrollü şekilde izin vermezseniz Wila Krungthep cinsi kedi dostlarımız çevik vücutları sayesinde hızlıca evden kaçabilme potansiyeline de sahiptir.

Sizlere bu yazımızda Wila Krungthep cinsi hakkında genel bilgiler vermek istedik. Bangkok çevresinde sıkça bulunan bu kedi ırkı henüz dünya üzerinde nadir rastlanan hayvanlar arasındadır. Bizi takip etmeyi unutmayın.


Size daha iyi bir deneyim sunabilmek için internet sitemizde çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi almak için Çerez Politikamızı ve İnternet Sitesi Aydınlatma Metnimizi inceleyebilirsiniz.
X