Anasayfa

 Kedilerde Kabızlık ve Belirtileri Nelerdir?

Kedilerde Kabızlık ve Belirtileri Nelerdir?

Kedilerde Hareketsiz Yaşam

Yetersiz sıvı ve lif tüketimleri, kontrol edilemeyen stres faktörleri sindirim güçlüğüne yol açmaktadır. Hiçbir tedavi ve ilaç bu rahatsızlığı gideremez. Lavmalar her ne kadar zararsız görünseler de sonuç olaraktan çok zarar vermektedir. Kediler ve insanlar aynı problemden de yakınmaktadırlar. İnsanlar en azından lavabo, yemek ve su kalitesini ve temizliğini bilerek kullanmaktadırlar. Ancak evcil dostlarımız bunların hiçbirini yapamazlar.

Kedilerde Kirli ve Pis Kokan Tuvaletler

Hiç kimse kirli ve kokan tuvaletlerden hoşlanmamaktadır. Kedilerde de aynı şekildedir. Kediler tuvalet kapları tuvaletleriyle dolmuş olduğunda mutsuzlaşırlar. Evcil dostlarımızın özel istekleri çok yoktur. Mama kapları ve su kapları temiz olsun ve başka bir kedinin kokusu olmasın patili dostlarımız için yeterlidir. Tuvaletlerini yaparken izlenilmelerinden hoşlanmazlar. Tuvalet esnasında omurgada ağrı gibi sorunlar ve evde ki gürültülerde kakafoni denilen stres kaynaklı olan kronik konstipasyona yol açabilir.

Kedilerde Rahatlatıcı Karın Masajları

Bu teknik sayesinde evcil dostlarımız kendilerini daha iyi hissederler. 19. Yüzyıldan beri uygulanan bu teknik sayesinde kediler stres yaşamazlar.

Kedilerde Masaj Yöntemi Nelerdir?

Masaj yöntemleri akapuntur gibi sindirim sistemi kanalında ki entrerik ve merkezi sinir sistemi aktivitelerinin üzerlerinde yararlı değişiklikler meydana getirerek tedavi etmektedir. Abdominal masaj konstipasyon hastalarının bağırsak peristaltiğini destelemektedir. Bu teknik dışkının kolonlardan hızını düşürür ve bağırsak hareketlerinin sıklığını yükseltir.

Daha önce hiç kedi sahiplenmeyen kişilerin yavru kedilerde kabızlık belirtilerinin fark edilmesi oldukça önem arz etmektedir.

Belirtiler

Dışkıda sertleşme, tuvalet esnasında ağlamak ya da tuvalet yapmaktan kaçınmak gibi belirtiler görülmektedir. Bunların dışında halsizlik, iştah azalması, mide bulantısı ve kusma, su tüketimlerinde artış veya azalış, günlük idrarlarından daha fazla idrar yapma, zıplarken ve yürürken zorlama, kilo kaybı ve saklanma gibi belirtiler de görülmektedir.

Kabızlığa Neler İyi Gelir?

Besin alerjileri evcillerimizde kabızlığa yol açmaktadır. Veteriner hekimlere danışarak mama içerisinde ki protein kaynağının değiştirilmesi de gerekebilir. Light kedi mamaları kullanarak da kabızlığı ortadan kaldırabiliriz.


Size daha iyi bir deneyim sunabilmek için internet sitemizde çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi almak için Çerez Politikamızı ve İnternet Sitesi Aydınlatma Metnimizi inceleyebilirsiniz.
X