Anasayfa

 Bull Terrier Cinsi Köpek Özellikleri ve Bakımı

Oldukça farklı yüz yapıları ile dikkatleri üzerine toplayan Bull Terrier cinsi köpekler, karakter olarak da yüzleri kadar şaşırtıcı özellikleri sahiptir. Oldukça cesur ve sadık olan Bull Terrier cinsi köpekler, cesaretlerinden dolayı maalesef ki geçmişlerinde köpek dövüşlerinde kullanılmıştır. 19. yüzyılda ise İngiltere'de keşfedilen Bull Terrier cinsi köpekler oldukça korumacı ve tehlike hissettiğinde karşı tarafa son derece saldırgan tavırlar sergilemeye müsait sahiplerine bağlı, nezaketleri ile göz dolduran "Beyaz Süvari" ismini almışlardır. İlk keşfedildiği dönemde ise fare avlamanın yanı sıra bekçi köpeği olarak da göre yapan bu ırk, günümüzde dünyanın en popüler köpek ırkı arasında gelmektedir.

Bull Terrier Genel Özellikleri Nelerdir?

Şimdi de bu köpeklerin genel özelliğini sıralayacağız. Bull Terrier cinsi köpekleri daha da yakından tanıyabilmek adına bu listeye gözatmayı unutmayın...

  • Bull Terrier cinsi köpeklerin anavatanı İngiltere'dir.
  • Gövde yapıları ile kaslı ve yere yakın cinsler arasında yer alır. Bull Terrier cinsi köpekler bacakları, güçlü gövdeleri ile orantılı uzunluğa sahip olmaları ile bilinirler.
  • Bull Terrier cinsi köpeklerin hem dişilerinde hem de erkeklerinde ağırlık ve boyları aynı oranda seyreder. Her iki türde de 20 ile 25 kilogram arasında değişen ağırlık 50 ile 55 santimetre boyu takip eder.
  • Bull Terrier cinsi köpeklerin tüyleri kısa ve katmansızdır.
  • Tüyleri genelde tek renk olmamakla beraber beyaz üzerine siyah benek ya da lekeleri ile görülür. Bull Terrier cinsi köpeklerin kahverengi ve beyaz varyasyonları da vardır.
  • Bull Terrier cinsi kedilerin alınları burunlarına doğru dümdüz iner. Alın çıkıntıları yoktur. Gözleri küçük ve göz mesafeleri ise fazla olmakla bilinir.
  • Eğitimleri pek kolay değildir. Başlarına buyruk ve inatçı varlıklardır. 
  • Oyuncu ve hareketli özellikleri vardır. Tanımadıkları insanlara ve diğer evcil hayvanlara karşı saldırgan yapıya bürünebilirler. Bu sebeple onlara yavruyken eğitim verilmeli ve sosyalleştirilmelidir.
  • Korkusuz ve cesur canlılardır.
  • Sahiplerine karşı son derece bağlı ve aşırı sadık özellikleri ile bilinirler.
  • Yalnız bırakılmaktan hiç hoşlanmazlar. Ancak, diğer bir evcil hayvanla iyi geçinmeleri de olası değildir. Bu sebeple sahiplerinin yanından ayrılmamaları önemlidir.
  • Yaşam koşullarına ve bakımlarına bağlı olmak üzere Bull Terrier cinsi köpeklerin ortalama yaşam süresi 13 yıl kadardır.

Bull Terrier Köpek Cinsi Bakımı Nasıl Yapılır?

Görünümlerindeki sakinlikten beklenmeyecek kadar cesur olan Bull Terrier cinsi köpek dostlarımız bekçilik ve avcılık görevleri ile bilinir ve bu konuda çok yeteneklidirler. Ancak, cesaretleri ve koruma içgüdüleri sayesinde saldırganlığa kadar varabileceğinden köpekler yavru iken iyi bir eğitimden geçmesi gerekir. Agresifliğe son derece yatkın doğaları ve inatçı karakteri ile eğitimleri çok zordur. Söz dinlemesi ve disipline konusunda zorluk çıkaran Bull Terrier cinsi köpekler ilk kez köpek besleyecek kişiler için tavsiye edilmemektedir. Agresif yapıları sebebi ile egzersiz sırasında köpek tasması ile dolaşmalısınız.

Ayrıca, kısa tüylü olmaları bakımlarını kolaylaştırır. Bu köpekler en az haftada iki kez taranmak isterler. Bull Terrier cinsi köpeklerin bakımını en kolay hale getiren ise sahiplerine koşulsuz bağlanmalarıdır. Sevgilerini cömertçe göstermekten çekinmezler.

Sizlere bu yazımızda Bull Terrier cinsi köpekler hakkında bilgiler vermeye çalıştık. Bizi takip etmeyi unutmayın.


Size daha iyi bir deneyim sunabilmek için internet sitemizde çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi almak için Çerez Politikamızı ve İnternet Sitesi Aydınlatma Metnimizi inceleyebilirsiniz.
X