Anasayfa

 Yavru Köpekleri Mutlu Etmenin Yolları

Yavru köpek dostlarımızı mutlu etmenin en kolay yöntemlerini sizinle paylaşmak istiyoruz. Minik patili dostlarımıza hayatınızın kapısını ilk olarak açtığından itibaren mükemmel bir değişime adım atmış olursunuz. Onların beslenme ihtiyaçları, sağlıkları, gelişimleri ve tabii ki mutlulukları öncelikleriniz ile yer değiştirebilir. Minik patili dostlarımızda mutluluk ne fiziksel gereksinimlerin eksiksiz şekilde karşılanmasına ne de psikolojik sağlıklarının desteklenmesine indirgenmektedir. Köpek dostlarımızda mutluluk psikolojik ve fiziksel gelişimlerinin, insanlar ile kurmuş oldukları güven ve sevgi dolu oluşan bir bağın tümüdür. Bu içeriğimizde sizlerle yavru köpek dostlarımızı mutlu etmenin en kolay yöntemlerini paylaşmak istiyoruz.

Birlikte İnteraktif Oyunlar Oynayın

Yavru köpek dostlarımız ile fiziksel ve mental olarak stimüle etmenin en mükemmel yollarından birisi onlarla düzenli ve interaktif oyunlar oynamaktan geçtiğini bilmelisiniz. Oyun seansları yavru köpek dostlarımızın yuvasına, insanlara ve yeni yaşantısına alışmasında mükemmel şekilde yardımcı olacaktır. Oyunlar oynar iken köpek dostlarımızın oyuncakları da kullanılırsa çok iyi olacaktır. Ancak oyuncaklı ya da oyuncaksız interaktif oyunlar en önemlisi olacaktır. Çok ani ya da sert hareketlerin dahil olduğu oyun seanslarında çok ama çok dikkatli olmalısınız. Yavru köpek dostlarımızın çok narin bir vücutları vardır. Bu tarz oyunlar onların çok fazla heyecanlanmasına da sebep olabilir. Mücadele ağırlıklı oyuncaların doğru yönetilmeme olasılığı dahi kötüdür. Bu durum köpek dostlarımızın agresif oyunlara alışkanlık kazanması ile sonuçlanabilir. 

Erken Dönemde Eğitime Başlanmalı

Çok erken dönemde eğitime başlamak köpek dostlarımıza iyi gelecektir. Sahiplenme sürecinden sonra yaşından bağımsız olarak eğitim süreci ile tanıştırılmalılar. Bununla birlikte eğitim, köpek dostlarımızın ne yapıp ne yapamayacağı konusunda öğrenmiş oldukları bir süreç değildir. Yavruluktan itibaren köpek dostlarımız için kısa tutulan, güven duygusunun gelişimi ve insan ile arasındaki bağ güçlenmesi mümkündür. Mental stimülasyon yavru köpek dostlarımızın sağlıklı ve mutlu olması adına ilk gerekliliktir. Fiziksel aktiviter ile desteklenecek eğitimler sayesinde yavru köpek dostlarımız çok daha sevgi dolu, mutlu ve öz güvenli olacaktır. Ödül mamaları ile tanışmaya başladıkları ilk zamanlardan itibaren bu tür oyunlar ile eğitime başlayabilirsiniz. Onlarla bir ömür güzel mutlu günler geçirin.


Size daha iyi bir deneyim sunabilmek için internet sitemizde çerezler kullanıyoruz. Detaylı bilgi almak için Çerez Politikamızı ve İnternet Sitesi Aydınlatma Metnimizi inceleyebilirsiniz.
X